E-Megara-GR
“Αττική μπροστά” Νίκος Χαρδαλιάς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η Περιφέρεια Αττικής βράβευσε σε μία μεγάλη εκδήλωση τους Έλληνες Ολυμπιονίκες του Παρισιού

Η στήριξη του αθλητισμού αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής στην Ειδική Εκδήλωση της Περιφέρειας, στη Στοά του Αττάλου, προς τιμήν της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Περιφέρεια Αττικής τίμησε τους Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους φετινούς 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην εμβληματική Στοά του Αττάλου, έναν χώρο που συνδέεται με την ιστορία, την πολιτική, τον πολιτισμό της αρχαίας Αθήνας και την αθλητική παράδοση της χώρας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, αναγνωρίζοντας τις εξαιρετικές επιδόσεις και την προσφορά των μελών της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας στον ελληνικό αθλητισμό, εξήρε τις προσπάθειές τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία όχι μόνο της αθλητικής αριστείας αλλά και των ιδεωδών που πρεσβεύουν.

«Με περηφάνια και συγκίνηση τιμούμε σήμερα την αριστεία, την προσπάθεια και το πάθος των αθλητών που εκπροσώπησαν τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Θέλουμε να σας πούμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ”», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής. Και πρόσθεσε: «Επιδιώκουμε η δική σας στάση ζωής, που στηρίζεται στην ευγενή άμιλλα, την αφοσίωση, την επιμονή, τον αλληλοσεβασμό και το ευ αγωνίζεσθαι, να αποτελέσει πρότυπο για όλους μας».

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι 10 Ολυμπιονίκες μας που κατέκτησαν μετάλλια. Πρόκειται για τους:

– Μίλτο Τεντόγλου (χρυσό μετάλλιο στον στίβο, μήκος)

– Απόστολο Χρήστου (αργυρό μετάλλιο στην κολύμβηση, 200 μ. πρόσθιο)

– Λευτέρη Πετρούνια (χάλκινο μετάλλιο στην ενόργανη γυμναστική, κρίκους)

– Εμμανουήλ Καραλή (χάλκινο μετάλλιο στον στίβο, επί κοντώ)

– Θεόδωρο Τσελίδη (χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο)

– Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (χάλκινο μετάλλιο στην πάλη)

– Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή (χάλκινο μετάλλιο στην κωπηλασία)

– Ζωή Φίτσιου και Μελίνα Κοντού (χάλκινο μετάλλιο στην κωπηλασία).

Μαζί τους βραβεύτηκαν, οι προπονητές τους και συνολικά και τα 100 μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στη σημασία των αξιών και στη διαχρονικότητα του Ολυμπιακού Ιδεώδους. «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Θα έπρεπε να είναι και μια γιορτή της ειρήνης. Ο θεσμός της Ολυμπιακής Εκεχειρίας που καθιερώθηκε στην Αρχαία Ελλάδα, η προώθηση του διαλόγου, του αμοιβαίου σεβασμού, της κατανόησης και της συμφιλίωσης είναι επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε», σημείωσε. Και ανέδειξε τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για τη στήριξη των αθλητών μας.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς με την υπογραφή της σύμβασης ύψους 5,7 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ, σε ένα χρόνο από τώρα οι αθλητές θα έχουν έναν υπερσύγχρονο, πλήρως λειτουργικό και ασφαλή, χώρο αθλητισμού «όπως τους αξίζει». Παράλληλα, υπενθύμισε ότι προ ημερών η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε την κατασκευή του πρώτου Εθνικού Παρα-ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, το οποίο θα γίνει στη Ραφήνα, μέσα από το Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027».

«Είμαστε στο πλευρό σας. Η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειές σας. Με κάθε μέσον. Η στήριξη του αθλητισμού αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή μας. Με πράξεις και μετρήσιμα αποτελέσματα. Θέλουμε την Αττική, μητρόπολη του αθλητισμού που θα μπορεί να φιλοξενεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Και πιστέψτε με, στο σχέδιο μας που θα αρχίσει να εξελίσσεται τις επόμενες βδομάδες περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση αλλά και η κατασκευή νέων εμβληματικών αθλητικών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τους δήμους και με τις Ομοσπονδίες. Στόχος είναι η δημιουργία κοιτίδων αθλητισμού σε κάθε γειτονιά της Αττικής, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο», επισήμανε χαρακτηριστικά.