E-Megara-GR
Γιώργος Πατούλης ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μετά το ζεϊμπέκικο ψάχνουν αντικαταστάτη του Πατούλη!

Το φάλτσο του Ν.Μηταράκη τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση και ίσως κάτι αντίστοιχο συμβεί και με την παραφωνία του Γ.Πατούλη μετά το ζεϊμπέκικο που χόρεψε όταν η Ελλάδα θρηνούσε τους χαμένους πιλότους και η συγγνώμη του Περιφερειάρχη μπορεί να μην είναι αρκετή, με το Μαξίμου να “βλέπει” και άλλες πιθανότητες όπως του νυν δημάρχου Γλυφάδας Γ.Παπανικολάου ή του ΥΦΕΘΑ Ν.Χαρδαλιά.

Έτσι πιο κοντά από ποτέ είναι η απόσυρση της στήριξης στον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατουλη.

Με αυτό το δεδομένο, συνεπώς, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου πέρασε σήμερα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και είδε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζητώντας το ενδεχόμενο καθόδου του στην περιφέρεια Αττικής. Και αυτό γιατί, όπως έλεγαν αρμόδιες γαλάζιες πηγές, η στήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη εξακολουθεί να είναι «στον αέρα» .

Ο 46χρονος Γιώργος Παπανικολάου είναι δήμαρχος Γλυφάδας από το 2014. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές επανεξελέγη με ποσοστό άνω του 79%. Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής (2009-2014) και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (2004-2009).

Ένα ακόμα όνομα που θα μπορούσε να παίξει με δεδομένο ότι προέρχεται από την αυτοδιοίκηση είναι αυτό του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών δήμαρχος Βύρωνα. Πλην όμως, στους πολιτικούς κύκλους είναι γνωστό ότι ο κ. Χαρδαλιάς δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να επιστρέψει στον στίβο της αυτοδιοίκησης, όντας αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Άμυνας.

Ενδεχόμενη απόφαση απόσυρσης του χρίσματος στον κ. Πατούλη μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη υπόθεση, καθώς ενδεχόμενη ανεξάρτητη υποψηφιότητά του ίσως διασπάσει την γαλάζια παράταξη στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η οριστική απόφαση αναμένεται από Δευτέρα.