E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΑ

Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη διεξάγεται σήμερα ημέρα Δευτέρα 30η Σεπτεμβρίου 2024,και ώρα 21:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων:

1. Περί έγκρισης του Κανονισμού λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Μεγαρέων.

2. Περί συγκρότησης και σύστασης «Επιτροπής Ισότητας Δήμου Μεγαρέων».

3. Περί έγκρισης του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π.) και του Δήμου μας με σκοπό την αμοιβαία συνεργασία μεταξύ των Συνεργαζόμενων Φορέων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στον Δήμο μας και κυριότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές».

4. Περί ορισμού Υπολόγου / Διαχειριστή και Υπεύθυνου Διαχείρισης λογαριασμού για την πράξη: «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Μεγαρέων» με κωδικό ΟΠΣ 6001410, Κωδικό Σ.Α. Ε2637 και Κωδικό Ενάριθμου 2024ΣΕ26370036.

5. Περί έγκρισης ή μη της 3ης παράτασης του χρόνου εκτέλεσης του έργου με τίτλο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΕΠ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ».

6. Περί έγκρισης ή μη της υπ’ αριθ. 253/2024 απόφασης της Δημοτικής επιτροπής με τίτλο: «Περί έγκρισης τοποθέτησης ρυθμιστικής πινακίδας απαγόρευσης της στάθμευσης (Ρ-39), σε είσοδο ιδιωτικού ισόγειου χώρου».

7. Περί έγκρισης ή μη της υπ’ αριθ. 266/2024 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής με τίτλο: «Περί έγκρισης της τεχνικής μελέτης – Έκθεσης περί «εισόδου εξόδου» οχημάτων της εγκατάστασης «Εργοστάσιο παρασκευής διατηρουμένων ιχθυηρών», επί της ανωνύμου δημοτικής οδού (στην θέση Βλυχάδα) εκτός σχεδίου πόλεως του Δήμου Μεγαρέων, εκτός ορίων οικισμού».

8. Περί γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου για την “Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) «Εγκατάσταση και Λειτουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 32,89 MW με ενσωματωμένη αποθήκευση εγγυημένης χωρητικότητας 48,3 MWh» στη θέση «ΠΥΡΓΑΡΙ» του Δήμου Μεγαρέων με φορέα την «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.»”.

9. Περί έγκρισης ή μη της πρότασης του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ για την αξιοποίηση των νερών της Ψυττάλειας.