E-Megara-GR
Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεανθης Βαρελας ΜΕΓΑΡΑ

𝚬𝚴𝚬𝚸𝚪𝚬𝚰𝚬𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶 𝚸𝚬𝚳𝚨 𝚱𝚨𝚳𝚨𝚸𝚨𝚺 𝚱𝚨𝚰 𝚻𝚮𝚴 𝚨𝚴𝚻𝚰𝚷𝚲𝚮𝚳𝚳𝚼𝚸𝚰𝚱𝚮 𝚯𝛀𝚸𝚨𝚱𝚰𝚺𝚮 𝚻𝛀𝚴 𝚳𝚬𝚪𝚨𝚸𝛀𝚴

Στις 14 Οκτωβρίου υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά η σύμβαση της μελέτης για την οριοθέτηση και διευθέτηση του ρέματος Καμάρας του Δήμου Μεγαρέων συνολικής αξίας με ΦΠΑ 2.223.168 ευρώ.

Η εκπόνηση της μελέτης έχει χρονοδιάγραμμα τους 19 μήνες και περιλαμβάνει: μελέτες υδραυλικών έργων, μελέτες τοπογραφίας, στατική μελέτη, γεωτεχνικές έρευνες, μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών, περιβαλλοντικές μελέτες.

Η εκπόνηση της μελέτης αποτελεί ένα πολυ σημαντικό και μεγάλο έργο καθώς θα δώσει μόνιμη λύση στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής των Μεγάρων.

Τις προηγούμενες ημέρες ασυνείδητοι έριξαν μπάζα και σκουπίδια τόσο στην κοίτη οδό και στα πρανή του ρέματος της Καμάρας με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας πλημμυρικών φαινομένων σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης.

Με άμεσες ενέργειες και με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής ,με τον χειριστή, τους οδηγούς και τα μηχανήματα που διαθέτουμε και σε αγαστή συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Μεγαρέων και τους αρμόδιους αντιδημάρχους,προβήκαμε σε καθαρισμούς ώστε να απελευθερωθεί η κοίτη του ρέματος.

Σήμερα μετά από εξουσιοδότηση της Περιφερειακής επιτροπής κατέθεσα στο αστυνομικό τμήμα Μεγάρων μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της ρύπανσης / υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της κοινώς επικίνδυνης βλάβης από την απόρριψη οικοδομικών υλικών και λοιπών ογκωδών αντικειμένων για τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την προστασια της δημόσιας υγείας.

Η προστασία των πολιτών και της ανθρώπινης ζωής για την Περιφέρεια Αττικής αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα. Όλοι όσοι παρανομούν και βάζουν τις ζωές των συμπολιτών μας σε κίνδυνο θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς.