E-Megara-GR
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Άγγελος Κουμάντος : «Να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει»

Συνέντευξη με τον Άγγελο Κουμάντο, υποψήφιο τοπικό σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων με το συνδυασμό «Μαζί με όραμα» και επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Κλεάνθη Βαρελά.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να συμμετέχετε ενεργά στα δημοτικά πράγματα του Δήμου μας;

Πίστευα ανέκαθεν ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, μόνο αν όλοι μας, όπως και όσο μπορούμε, ενδιαφερθούμε για αυτό που λέμε «κοινά». Το να κάθεσαι σε έναν καναπέ και να κάνεις κριτική εκ του ασφαλούς ή να εκτονώνεις τα συναισθήματά σου πίσω από μια οθόνη υπολογιστή, δεν αποτελεί λύση. Πιστεύω ότι ο κ. Κλεάνθης Βαρελάς είναι ο πιο κατάλληλος για να βάλει τη πόλη μας σε διαφορετική τροχιά, διότι θεωρώ ότι έχει την τεχνογνωσία και την θέληση για την αλλαγή.

Τι πιστεύετε ότι λείπει από τον Δήμο Μεγαρέων;

Από τον δήμο μας λείπουν οι στόχοι. Η βελτίωσης της ποιότητας ζωής του πολίτη μέσω της αναβάθμισης του οδικού δικτύου, της δημιουργίας πράσινων υποδομών, κοινόχρηστων χώρων αναψυχής, χώρους στάθμευσης, ασφαλών χώρων παιχνιδιού. Να δούμε ένα δήμο που θα σκέφτεται την καθημερινότητα του πολίτη αλλά προπάντων το μέλλον των νέων ανθρώπων.

Επίσης είναι άκρως απαραίτητο να κάνουμε τον τόπο μας πόλο έλξης τόσο για τον εγχώριο όσο και για τον ξένο τουρίστα μέσω της αξιοποίησης του φυσικού κάλλους που διαθέτει όσο και του αρχαιολογικού, ιστορικού και θρησκευτικού του ενδιαφέροντος. Πρέπει να γίνει πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ο δήμος μας να βρεθεί επιτέλους στην κορυφή της απορροφητικότητας των Ευρωπαϊκών κονδυλίων και να αξιοποιούνται προς όφελος των Δημοτών.

Ποιος είναι ο τομέας που μπορείτε εσείς να προσφέρετε;

Είμαι Πολιτικός Μηχανικός και έχω αποφοιτήσει από το Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ . Μέσα από την σχολή μου, αντιλήφθηκα την έννοια των κατασκευών και βαθύτερα την έννοια της ύλης. Από το μεταπτυχιακό μου έμαθα να διαχειρίζομαι την ύλη με όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα ως προς τη μητέρα φύση. Από την εργασία μου σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία κατανόησα ότι η εξωστρέφεια είναι μόνος δρόμος προς την ανάπτυξη.

Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος, διεκπεραίωσα μια μελέτη που αφορούσε την παλιά αρχιτεκτονική των Μεγάρων, συνδέοντας τον αρχιτεκτονικό τύπο των ανωγείων (με ημιυπόγειο, νότιο προσανατολισμό κ.α τεχνικά χαρακτηριστικά) με τις αρχαίες μονοκατοικίες της πόλης και μελετήθηκαν οι βιοκλιματικές δυνατότητες που είχαν αυτού του τύπου οι κατοικίες και η δυνατότητα εφαρμογής των τεχνικών αυτών στην σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Στον δήμο μας υπάρχουν βασικοί τομείς, που για χρόνια δεν έχουν στηριχθεί ώστε να επέλθει η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αναγραφώ του τομείς επιγραμματικά που θεωρώ ότι μπορώ να συνεισφέρω:

Αντιμετώπιση ενεργειακού προβλήματος (εναλλακτικές πηγές ενέργειας, αιολικά πάρκα, διαχείριση υδάτων)
Προστασία περιβάλλοντος (Αλλαγή Καύσιμης ύλης, έλεγχος αποβλήτων)
Αξιοποίηση και εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα (σημεία υδροληψίας και φράγματα)
Τουρισμός εσωτερικός και εξωτερικού (ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών)
Αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας και σύνδεση με το τουρισμό (αγροτουρισμός)
Πολιτισμός (στήριξη συλλόγων και εκδηλώσεων που να αναδεικνύουν την πόλη μας)
Έργα υποδομής πολίτη (πάρκα, χώροι αναψυχής, χώροι στάθμευσης)
Υποστήριξη των τοπικών παραγωγών
Στήριξη αξιών και θεσμών (οικογένεια, ήθη και έθιμα)
Στήριξη ειδικών ομάδων (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι)
Συστηματική ενημέρωση-επικοινωνία με τους πολίτες
Γιατί κάποιος να ψηφίσει τον κ. Κλεάνθη Βαρελά και γιατί κάποιος να ψηφίσει εσάς προσωπικά;

Το κυρίαρχο σημείο είναι ότι καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν μαζί μας στο συνδυασμό « Μαζί με Όραμα » του κ. Κλεάνθη Βαρελά για να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό στρατηγικό σχέδιο λειτουργίας του δήμου, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Η πραγματική αλλαγή έρχεται από τα καθημερινά και όχι από τα μεγάλα λόγια. Έρχεται χωρίς τυμπανοκρουσίες από πολύ δουλειά και σηκωμένα μανίκια. Ο κ. Κλεάνθης Βαρελάς είναι ένας άνθρωπος που κοιτά στα μάτια τους πολίτες, ζητώντας τους να σχεδιάσουμε μαζί την πόλη που θέλουμε. Να διεκδικήσουμε αυτό μας αξίζει. Αυτό που θέλω να πω σε κάθε ενεργό πολίτη, είναι να γίνει μέρος της αλλαγής για την πόλη του, για να γίνει η αλλαγή που ζητά για την καθημερινότητα του. Γνωρίζω καλά ότι μόνο μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να φέρουμε το καινούριο, ώστε να αλλάξουμε την πόλη μας και τη ζωή μας.