E-Megara-GR
Γρηγόρης Σταμούλης ΜΕΓΑΡΑ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ

Γρηγόρης Σταμούλης: “Αναγνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα”

Δελτίο τύπου του του πρώην Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη με αφορμή τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Μία διοίκηση πρέπει να μιλάει για το έργο της και για το τι αυτή κάνει και όχι για το τι δεν έκανε η προηγούμενη διοίκηση. Βέβαια όταν δεν έχει κάτι δικό της, ασφαλώς και θα ασχολείται συνεχώς με την προηγούμενη διοίκηση.

Πολύ σύντομα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε, που η σημερινή δημοτική αρχή ανέλαβε την εξουσία του Δήμου και αντί να ασχοληθεί με την διοίκηση του Δήμου, την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, που συσσωρεύονται και την παραγωγή δικού της έργου, για να έχει κάτι να δείξει, δεν κάνει τίποτα από αυτά παρά μόνο αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Δυστυχώς και αυτό το κάνει με γενικολογίες, με αοριστολογίες, με ψέματα και με λασπολογία. Μία τέτοια πολιτική όμως δεν μπορεί να πάει μακριά, διότι το ψέμα έχει κοντά πόδια. Η Διοίκηση δεν μπορεί να λέει για το οποιοδήποτε θέμα, ότι κάτι δεν πάει καλά, έτσι γενικώς και αορίστως  και φταίει πάντα η προηγούμενη διοίκηση, που τα έκανε όλα χάλια!!! (ωραίο παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο!!). Έχει όλα τα έγγραφα και λοιπά αποδεικτικά στα χέρια της και εάν διαπιστώσει το οτιδήποτε, με στοιχεία όμως και αποδείξεις, να καταγγείλει το γεγονός και να επιβάλλει τις αντίστοιχες κυρώσεις, διαφορετικά είναι από κάθε άποψη εκτεθειμένη.

Βεβαίως και για να είμαστε δίκαιοι υπάρχουν και στελέχη στην διοίκηση, που πολιτεύονται με συνέπεια, ευπρέπεια και ήθος.

Υπάρχουν όμως και στελέχη, όπως ο μονίμως θυμωμένος Αντιδήμαρχος, του οποίου η αλαζονεία, η έπαρση, ο εγωισμός, το ψέμα και η εμπάθεια περισσεύουν, (από που άραγε εκπηγάζουν;) των οποίων κύριο μέλημα είναι όχι μόνο να εκμηδενίσουν το έργο της προηγούμενης διοίκησης, αλλά και να το κατεβάσουν υπό το μηδέν.

Αυτό βεβαίως είναι μία έμμεση, αλλά σαφέστατη ομολογία, ότι αναγνωρίζουν, πως δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα και προσπαθούν να μειώσουν και να εξαφανίσουν το έργο της προηγούμενης διοίκησης, ώστε να φανεί, ότι το μηδέν το δικό τους, που το βλέπουν να έρχεται, θα είναι κάτι.

Το πρόσφατο «κατόρθωμα» του μονίμως θυμωμένου αντιδημάρχου, ο οποίος πολλές φορές ομιλεί και τοποθετείται ως δήμαρχος, (ίσως βέβαια να θεωρεί, ότι αυτός που υπάρχει δεν είναι αρκετός ) είναι αυτά που είπε για τα σχολεία. Ότι δήθεν η διοίκηση Σταμούλη τα είχε παρατημένα για 10 χρόνια και πως τους παρέδωσε διαλυμένα σχολεία.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα και απίστευτη λάσπη από αυτό και αδιάψευστοι μάρτυρες είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, που έβλεπαν τι και πόσες εργασίες συντήρησης και επισκευών έγιναν στα σχολεία τους όλα αυτά τα χρόνια. Τόσες όσες δεν είχαν γίνει ποτέ. Υπάρχουν και ευχαριστήριες επιστολές από διευθυντές σχολείων.

Ακόμα και αυτό το έργο των 500.000 € για την συντήρηση και επισκευή των σχολείων, που ανακοινώσανε, είναι έργο της διοίκησης Σταμούλη, που κατόρθωσε και συγκέντρωσε και εξασφάλισε αυτά τα χρήματα και έκανε και τις σχετικές μελέτες, προκειμένου η σημερινή διοίκηση να το βρει έτοιμο για εκτέλεση και μάλιστα έχει αργήσει πολύ, για να το ξεκινήσει.

Είναι γνωστό, ότι τα περισσότερα σχολικά κτίρια του Δήμου μας είναι από παλιά έως πολύ παλιά, που συνεπάγεται, ότι απαιτείται συνεχής φροντίδα και μέριμνα για τις επισκευές τους και για την συντήρησή τους. Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολιτικός μηχανικός, για να καταλάβει αυτό, που ο απλός πολίτης με την κοινή λογική καταλαβαίνει, ότι δηλαδή αυτά δεν πρόκειται ποτέ να γίνει σαν καινούργια και θα πρέπει συνεχώς να φροντίζει κάποιος  για την συντήρησή τους. Εξάλλου ο σοφός λαός λέει για τα παλιά κτίρια, πως μέχρι να φτιάξεις το ένα πράγμα χαλάει το άλλο.

Βέβαια όταν σε κυριεύει η εμπάθεια και αυτά τα απλά πράγματα φαίνονται αδιανόητα.

Η πολιτεία από την άλλη πλευρά διέθετε στον Δήμο για την συντήρηση και τις επισκευές των κτιρίων, που στεγάζονται 31 σχολεία σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο, (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), 75.000 € το χρόνο, ποσό  ελάχιστο για να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες.

Για το λόγο αυτό διαθέταμε ως διοίκηση και από άλλους πόρους χρήματα, προκειμένου να αγοράζουμε  υλικά και με προσωπικό του Δήμου να προβαίνουμε σε επισκευές και στην συντήρηση των σχολικών κτιρίων και να τα κρατάμε σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, δεδομένης βεβαίως της μεγάλης παλαιότητάς τους.

Ενδεικτικά και μόνο συνοδεύουμε το κείμενο αυτό με φωτογραφικά ντοκουμέντα, που δείχνουν ένα μικρό μόνο μέρος εκ των εργασιών συντήρησης και επισκευών, που κάναμε στα σχολικά  κτίρια του Δήμου μας.

Θα χρειαζόταν  ολόκληρο άλμπουμ, για να δείξουμε όλες τις εργασίες, που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια σε όλα τα σχολεία, που για τον τυφλωμένο από την εμπάθεια κύριο ήτανε παρατημένα και διαλυμένα, ο οποίος εάν όντως δεν κοιμάται τα βράδια θα είναι επειδή τον κυνηγάνε οι ερινύες από τα ψέματα, που λέει.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α

τ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

ΜΕΛΟΣ Γ.Σ ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ