E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ

Ενημέρωση Διευθυντριών και Διευθυντών σχολείων του Δήμου Μεγαρέων με θέμα τη διαχείριση των χρημάτων της πάγιας προκαταβολής

Με πρωτοβουλία των αντιδημάρχων Οικονομικών, Δημήτρη Γεωργακή, Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Μαργέτη και των πρόεδρων των Σχολικών Επιτροπών Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, Δημήτρη Καρδάτου και Γιώργου Μήτσου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των σχολείων του Δήμου Μεγαρέων εχθές, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων με θέμα τη διαχείριση των χρημάτων της πάγιας προκαταβολής.

 

Με το νέο καθεστώς της κεντρικής προμήθειας αναλώσιμων και υπηρεσιών από τον Δήμο, η πάγια προκαταβολή αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των διευθύνσεων των σχολείων που θα τους βοηθάει στην αντιμετώπιση έκτακτων και τρεχόντων εξόδων των σχολικών μονάδων τους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να ενημερωθούν διεξοδικώς από τον Σύμβουλο του Δήμου για το πώς θα κινηθεί τεχνικώς η όλη διαδικασία. Οι Διευθύντριες και Διευθυντές των σχολείων του Δήμου παρακολούθησαν και διαδικτυακό onlineσεμινάριο και κατόπιν ετέθησαν ερωτήματα, δόθηκαν απαντήσεις και εκφράστηκαν και ενστάσεις. Επί της ουσίας όμως απαντήθηκαν και καλύφθηκαν όλες οι απορίες για το πώς θα γίνονται οι προμήθειες και σε επίπεδο Δήμου αλλά και σε επίπεδο κάλυψης έκτακτων εξόδων από την πάγια προκαταβολή.

 

Όλα τα μέλη της Διοίκησης του Δήμου που παρευρέθηκαν στη συνάντηση δεσμεύτηκαν ότι θα αναζητήσουν το πού διατέθηκαν όλα αυτά τα χρήματα παρελθούσης χρήσης για τις επισκευές των σχολείων και ότι αποτελεί προεκλογική δέσμευση και απαιτητέα πράξη η ορθή και χρηστή διαχείριση των χρημάτων που λαμβάνονται, αποδίδοντάς τα αποκλειστικά και μόνο στην κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων.