E-Megara-GR
ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ενισχύονται με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό 2.094 σχολικές μονάδες της Αττικής

Νέο, σύγχρονο εξοπλισμό για 2.094 σχολικές μονάδες της Αττικής, χρηματοδοτεί μέσω του ΠΕΠ Αττικής, η Περιφέρεια, με βασική προτεραιότητα την ενίσχυση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, αλλά και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών.

16 εκατομμύρια από την Περιφέρεια Αττικής

Πρόκειται για δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 16 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτούνται από τον ‘Αξονα Προτεραιότητας 11 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020».

Ήδη, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, υπέγραψε την απόφαση ένταξης της πρώτης φάσης του έργου, που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) σε 644 σχολικές μονάδες Γενικής και Επαγγελματικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 7.019.995 ευρώ.

Σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της απόφασης ένταξης της β΄ φάσης του έργου για την προμήθεια και εγκατάσταση αντίστοιχου εξοπλισμού σε 1.450 μονάδες προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προϋπολογισμού 8.629.948 ευρώ.

Τι περιλαμβάνει η προμήθεια εξοπλισμού για τα σχολεία

Στις δύο αυτές πράξεις περιλαμβάνεται η προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών υπολογιστών, βιντεοπροβολέων, εκτυπωτών, servers και λοιπού εξοπλισμού δικτύων, διαδραστικών συστημάτων, αλλά και σετ ρομποτικής, εξειδικευμένων στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Περιφέρειας Αττικής. Την υλοποίησή τους έχει αναλάβει το υπουργείο Παιδείας, σε στενή συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι η εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και η αξιοποίησή τους αποτελεί αναγκαιότητα, με στόχο τη δημιουργία ενός σχολείου, καινοτόμου και ελκυστικού για τους μαθητές που θα παρέχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και στο οποίο οι εκπαιδευτικοί θα διευκολύνονται να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και να αναπτύξουν τις ικανότητες των μαθητών. Παράλληλα, η χρήση των ΤΠΕ βοηθά στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών, στην αλλαγή της διδακτικής πρακτικής, της διαδικασίας μάθησης και της επικοινωνίας. Παράλληλα, συμβάλλει στην αντιμετώπιση και μείωση του μείζονος προβλήματος της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, το οποίο αποτελεί βασική αιρεσιμότητα της ΕΕ στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.