E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΑ

Επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Μεγαρέων στις 3 Ιουλίου

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης Panagiotis Margetis, αφού έλαβε υπ’ όψιν τα σχετικά άρθρα Νόμων και τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, προκηρύσσει διαγωνισμό για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Α. Κριτήρια επιλογής
Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας. Ως κριτήριο επιλογής του για την πλήρωση της θέσης είναι η κατοχή πτυχίου Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.).
Β. Υποβολή υποψηφιοτήτων
Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση – αίτηση που κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, αυτοπροσώπως ή δια πληρεξουσίου δικηγόρου έως την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 και ώρα 21:00, ημερομηνία διεξαγωγής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και κατά την οποία θα ληφθεί απόφαση επιλογής του.
Η αίτηση – δήλωση θα πρέπει να συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση του αιτούντος θα ενισχύσει την υποψηφιότητά του για την πλήρωση της θέσης και από υπεύθυνη δήλωση που θα αναγράφει ότι τα αναφερόμενα στο βιογραφικό σημείωμα είναι αληθή και δεν υφίστανται τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα του άρθρου 10 του Ν. 4804/2021.
Γ. Κωλύματα και ασυμβίβαστα
Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής. Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 10 του ν. 4804/2021 (Α’ 90)
Δ. Διαδικασία επιλογής
Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία. Είναι επιτρεπτή με την ίδια πλειοψηφία και την αυτή διαδικασία η ανάκληση του συμπαραστάτη για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ε. Θητεία
Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία της δημοτικής αρχής.
ΣΤ. Δημοσιότητα
Η παρούσα θα αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα, στην ιστοσελίδα του Δήμου μας και στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
Η ισχύς της παρούσας προκήρυξης καταλαμβάνει και τις δύο ψηφοφορίες που προβλέπει ο νομοθέτης για την επιλογή του Συμπαραστάτη στην παρ. 2 του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010.
Πληροφορίες παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 14:00, από τη Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων.
Αρμόδια υπάλληλος: Μπερδελή Βαρβάρα, τηλέφωνο: 2296081632, e-mail: [email protected]
Η συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος θα πραγματοποιηθεί στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων την Τετάρτη 3 Ιουλίου.