E-Megara-GR
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΓΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ

Επιστολή στον δήμαρχο Μεγαρων για τα αδέσποτα σκυλιά

Μετα την προβολή του θέματος για τα αδέσποτα σκυλιά που είχαμε δημοσιοποιήσει την Παρασκευή https://www.e-megara.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%b…/ το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, ζητά τα ληφθούν μέτρα για τις αγέλες αδέσποτων, οι οποίες ευθύνονται για επιθέσεις σε πεζούς και δικυκλιστές της περιοχής πέριξ του σχολείου.

Ακολουθεί η επιστολή
Θέμα: Απομάκρυνση επιθετικής αγέλης αδέσποτων σκύλων.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας αφυπνίσουμε, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, σχετικά με την ύπαρξη ιδιαιτέρως επιθετικής αγέλης αδέσποτων σκύλων στην περιοχή πέριξ του σχολείου μας.

Το τρέχον έτος έχουμε λάβει γνώση για πληθώρα περιστατικών επίθεσης με τραυματισμό σε γονείς και μαθητές του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου μας. Η δράση της αγέλης αυτής είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την ασφαλή προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών μας και των κηδεμόνων τους, καθώς τα σκυλιά αυτά επιτίθενται αδιακρίτως σε διερχόμενους πεζούς και δικυκλιστές της περιοχής μας.

Συμφώνα με τον νόμο 4039/2012 (ΦΕΚ Α-15/02.02.2012), Άρθρο 9, παρ.01 και παρ.10, «Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς» και «την μη επαναφορά τους σε περιοχές κοντά σε σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και ξενοδοχειακές μονάδες».

Ζητούμε όπως επέμβετε άμεσα για την απομάκρυνση των σκυλιών αυτών και προτιθέμεθα ως σύλλογος να σας υποδείξουμε την περιοχή και τα συγκεκριμένα ζώα συντροφιάς που εκδηλώνουν αυτήν την επιθετική συμπεριφορά. Σκοπός όλων μας πρέπει να είναι η ασφαλής και ανεμπόδιστη προσέλευση των παιδιών και των κηδεμόνων τους στους χώρους του σχολείου μας.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων