E-Megara-GR
ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ

Ευρεία επιχείρηση αποκομιδής κλαδεμάτων και ογκωδών σε Νέα Πέραμο και Αλεποχώρι

Η προσπάθεια και η «μάχη με τα σκουπίδια» και τον τεράστιο όγκο κλαδεμάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μεγαρέων συνεχίζεται. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Βόρδος, αναλαμβάνοντας τη μεγάλη ευθύνη πυροπροστασίας του Δήμου, με εργολαβικά συνεργεία, απομάκρυνε από Νέα Πέραμο (Νεράκι, Άγιο Παντελεήμονα, Λουτρόπυργο) και Αλεποχώρι, επί επτά ημέρες, ογκώδη και κλαδέματα που είχαν σωρευτεί όλο αυτό το διάστημα και αποτελούσαν άμεσο κίνδυνο.

 

Η προσπάθεια και η δύναμη του έργου ήταν τεράστια, καθώς για πρώτη φορά ο Δήμος κλήθηκε να αντιμετωπίσει – με βάση τους μηχανικούς και ανθρώπινους πόρους που διαθέτει – τόσο μεγάλο όγκο κλαδεμάτων και παρ’ όλα αυτά επιχείρησε καθαρισμούς και θρυμματισμούς σε τουλάχιστον 50 σημεία – τοποθεσίες σε Νέα Πέραμο και 20 αντιστοίχως στην ευρύτερη περιοχή του Αλεποχωρίου. Η όλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με καταστροφείς, κλαδοτεμαχιστές και τα πλέον σύγχρονα εργαλεία και το κυριότερο, χωρίς να συμβεί παράνομη εναπόθεσή τους σε «κρυφά σημεία», ρέματα ή αυτοσχέδιες χωματερές.

 

«Η προσπάθεια και οι επεμβάσεις συνεχίζονται τόσο στην Κινέτα όσο και σε άλλες περιοχές του Δήμου. Όπου χρειάζεται και με ό,τι μέσα διαθέτουμε επιχειρούμε. Η ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, καθώς και η απόλυτη προτεραιότητα να διαφυλάξουμε τον φυσικό πλούτο του τόπου μας δεν μπορεί παρά να μας κρατά άγρυπνους μέρα νύχτα. Παραμένει όμως ενεργή και η έκκλησή μας προς τους συμπολίτες όλου του Δήμου για συνεργασία και συνεννόηση», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Δημήτρης Βόρδος.