E-Megara-GR
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Αρμόδιος Δρίκος Μάνδρα

Η απάντηση του Δημάρχου Αρμοδίου Γ. Δρίκου στην απερχόμενη Διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μανδραϊκού

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα την ανακοίνωση παραίτησης της Διοίκησης του Μανδραϊκού με πρόσχημα την δήθεν δική μου απαίτηση.

Επειδή όλοι κρινόμαστε στον δημόσιο βίο, από τις πράξεις μας και όχι με τα λόγια μας, ας μιλήσουν λοιπόν οι πράξεις μας.

Όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα οφείλουν να λογοδοτούν όχι σε κάθε Δημοτική αρχή αλλά στους πολίτες.

Ο Μανδραϊκός Αθλητικός Όμιλος με αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου χρηματοδοτήθηκε με 47.500€ για την σεζόν 2023-2024 (επισυνάπτονται οι αποφάσεις).

Τα ανεξόφλητα χρέη και οι υποχρεώσεις όμως που δημιούργησαν στην ομάδα ξεπέρασαν τις 80.000€.

Για πέντε ολόκληρους μήνες είχαν  αφεθεί απλήρωτοι οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και το σύνολο του προσωπικού.

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα το επικοινώνησαν οι ίδιοι οι αθλητές μας  και το τεχνικό επιτελείο και ως Δημοτική αρχή οφείλαμε να βρούμε άμεσα μια λύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  πολλοί από αυτούς έχουν οικογένεια, υποχρεώσεις και όταν κάποιος παράσχει τις υπηρεσίες του και παραμένει απλήρωτος για τόσο μεγάλο διάστημα τότε αναμφισβήτητα φτάνει σε απόγνωση. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των 30 αυτών ανθρώπων είναι και συνδημότες μας.

Η πρόθεση τόσο των αθλητών όσο και του επιτελείου ήταν να ακολουθήσουν την νομική οδό κατά της Διοίκησης διεκδικώντας τα δεδουλευμένα.

Η ίδια η Διοίκηση επέλεξε τους ποδοσφαιριστές, η ίδια Διοίκηση συμφώνησε τις οικονομικές απολαβές τους ήδη από το περασμένο καλοκαίρι.

Έπειτα από συνάντηση μου, με την Διοίκηση τους έθεσα όλα αυτά τα μείζονος σημασία προβλήματα και τους πρότεινα  να αναλάβουν τις ευθύνες που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει ως Διοίκηση αλλιώς εάν αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο Διοικητικό του ρόλο να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην ανασύσταση του Διοικητικού σχηματισμού με στόχο την εξυγίανση της ομάδας.
Προφανώς για να μην προσωποποιηθούν οι ευθύνες μια τέτοια πρωτοβουλία προϋποθέτει την συνολική υποβολή παραίτησης του Διοικητικού Συμβουλίου. Κανένας δεν αποκλείστηκε από κανένα πόστο.

Συναντήθηκα προσωπικά και με τους ποδοσφαιριστές και με το τεχνικό επιτελείο του Μανδραϊκού.

Επειδή είμαι άνθρωπος του αθλητισμού και έχω μεγαλώσει μέσα στις τοπικές μας ακαδημίες πήρα την απόφαση με δικές μου χορηγίες ως πολίτης και όχι ως Δήμαρχος, να ενισχύσω την ομάδα και να ξεχρεώσω κάθε οικονομική εκκρεμότητα και για να μη διαλυθεί ο ιστορικός όμιλος της πόλης μας και για να μην χαθεί το όνειρο της ανόδου στην Γ’ κατηγορία.

Παράλληλη αδυνατώντας η Διοίκηση  να ανταποκριθεί και στο πρόστιμο που επεβλήθη για τα επεισόδια με τον αγώνα με τον Απόλλωνα Ποντίων ανέλαβα και την νομική υπεράσπιση στο εν λόγω συμβάν με προσωπικά μου έξοδα. Ένα πρόστιμο που απειλεί να βαρύνει την ομάδα με άλλες 30.000€.

Με προσωπικά μου έξοδα έγιναν και τα δύο ταξίδια της ομάδας στην Κρήτη για τους αγώνες μπαράζ. Με προσωπικά μου  επίσης, έξοδα καλύφθηκαν οι μετακινήσεις η διαμονή αλλά και τα τροφεία όχι μόνο της ομάδας αλλά και της διοίκησης.

Όπως συνηγορεί και όλο το αθλητικό επιτελείο, το πρωτάθλημα, το κύπελλο το όνειρο της ανόδου στην Γ κατηγορία εκπληρώθηκε χάρη στην παρέμβαση της Δημοτικής αρχής αλλά και στην προσωπική μου επιθυμία να σταθώ σύμμαχος στο πλευρό τους και να αναλάβω τα χρέη που δεν ήταν δική μου υποχρέωση αλλά της διοίκησης.

Στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές πήραμε μία ρητή εντολή από τους δημότες αυτού του τόπου.

Ο κόσμος μας επέλεξε με ποσοστό 48%, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Δήμου μας.

Η εντολή αυτή ήταν νοικοκύρεμα παντού σε κάθε τομέα.  Με τις ενέργειές μας ως δημοτική αρχή μόνο σε πέντε μήνες καταφέραμε και φέραμε στα ταμεία του Δήμου έσοδα που αγγίζουν το 1,5 εκατομμύρια ευρώ (700.000€ από άρση δεσμευμένου δημοτικού λογαριασμού, 600.000€ από πρόστιμο σε λατομείο της περιοχής μας λόγω μη καταβολής τελών, 50.000€ εξοικονόμηση καυσίμων  στους πέντε πρώτους μήνες της θητείας  σε σχέση με την περσινή περίοδο).

Τα χρήματα αυτά ήδη διατίθενται προς όφελος των δημοτών.

Την ίδια ευθύνη έχω προσωπικά και στον Μανδραϊκό.

Στόχο έχουμε την ενίσχυση όλων των αθλητικών ακαδημιών αλλά και των αθλητικών ομίλων και σωματείων της περιοχής και να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την ευγενή άμιλλα και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Θέλουμε τα σωματεία μας να είναι αυτόνομα αυτάρκη και οικονομικά υγιή.

Προφανώς και δεν καταλογίζουμε σε κανέναν δόλο ή ύποπτες οικονομικές διαδρομές αλλά σίγουρα, υπήρξε λάθος σχεδιασμός που επέφερε δυσανάλογα κόστη που δεν εξυπηρετήθηκαν και για αυτό απαιτείται άμεση αλλαγή σχεδιασμού.

Ο Μανδραϊκός Αθλητικός Όμιλος έχει σύμμαχο του την παρούσα Δημοτική Αρχή και στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση των Ακαδημιών  αλλά και όλων των τμημάτων του Ομίλου αλλά και η ενίσχυση της αντρικής ομάδας του ποδοσφαίρου ώστε να φτάσει να αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην Β’ Εθνική Κατηγορία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της απερχόμενης Διοίκησης για την προσφορά τους στον Μανδραϊκό Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια και τους προσκαλούμε όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν με τον ίδιο ζήλο στην συλλογική προσπάθεια εξυγίανσης και μεγαλύτερης ανάπτυξης του Μανδραϊκού Αθλητικού Ομίλου.

Εμείς και όσοι αγαπάμε την ομάδα μας, θα είμαστε δίπλα της στην δύσκολη προσπάθεια στην απαιτητική Γ’ Εθνική. Καλούμε όσους θέλουν και μπορούν, να ξεπεράσουν τις όποιες πικρίες και να σταθούν στο πλευρό του Μανδραϊκού

Παρατίθενται τα αποδεικτικά στοιχεία και δηλώσεις των παικτών και τεχνικού επιτελείου.

Χρήστος Παλιγγίνης – Αρχηγός Μανδραϊκού

«Ως αθλητές αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες όχι αθλητικές αλλά διοικητικές. Παρουσιάστηκαν πολλοί ‘’επίδοξοι μνηστήρες’’  για χρηματοδότες που τελικά αποχωρούσαν ο ένας μετά από τον άλλον. Η ομάδα κινδύνευσε με διάλυση»

Παντίδος Νίκος  – Αρχηγός Μανδραϊκού

«Με πολλές προσπάθειες καταφέραμε η διοικητική τρικυμία που επικρατούσε, να μην μας επηρεάσει αγωνιστικά και αυτό αποδεικνύεται από το επιτυχημένο αγωνιστικό σερί με μόνο μία ήττα σε όλη την σεζόν».

Χριστόφορος Πασαλίδης – Αρχηγός Μανδραϊκού

«Επιδιώξαμε να συναντήσουμε τον Δήμαρχο Αρμόδιο Γ. Δρίκο, όπου στο πρόσωπό του βρήκαμε έναν σύμμαχο πρώτα στον άνθρωπο και μετά στον αιρετό».

Σωτήρης Τζουμερκιώτης – Προπονητής Μανδραϊκού

«Εκτός από οικονομικός συμπαραστάτης ο Αρμόδιος Δρίκος έδειξε και το ανθρώπινο πρόσωπό του αναλαμβάνοντας την πλήρη κάλυψη των εξόδων χειρουργείου για τον τραυματισμό παίκτη της ομάδος ο οποίος συνέβη εντός του αγωνιστικού χώρου».

Αργύρης Παπακωνσταντίνου – Γενικός Αρχηγός Μανδραϊκού

«Εάν την δεδομένη χρονική στιγμή ο Αρμόδιος Δρίκος δεν αναλάμβανε με προσωπικά δικά του έξοδα την πλήρη οικονομική εξόφληση της ομάδας το όνειρο της ανόδου θα είχε σίγουρα χαθεί».

 

Συνημμένα Αρχεία
Απόφαση επιχορήγησης Αρ. Απόφαση; 121Αρχείο: pdf 641,3 kB
Απόφαση επιχορήγησης Αρ. Απόφαση; 54Αρχείο: pdf 641,3 kB