E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΑ Παναγιώτης Μαργέτης

Θετικά τα μηνύματα από τη συνάντηση Διοίκησης του Δήμου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα

Συνάντηση εργασίας είχε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης Panagiotis Margetis, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα. Τον Δήμαρχο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σπύρος Νικολάου και Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Σάλτας.

Στη συζήτηση που είχαν από κοινού ετέθησαν από τη Διοίκηση του Δήμου ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργού με τα σημαντικότερα να αφορούν στην αγροτική οδοποιία, την παραχώρηση εκτάσεων από το Υπουργείο στον Δήμο, το θέμα του αναδασμού και τέλος τα αρδευτικά έργα.

 

Ο κ. Μαργέτης και οι Αντιδήμαρχοι κατέστησαν σαφή την ανάγκη για ένταξη του Δήμου σε χρηματοδοτικό πρόγραμα αγροτικής οδοποιίας καθώς το αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου σε πλείστα σημεία έχει υποστεί φθορές ή βλάβες που χρήζουν είτε επιδιόρθωσης είτε ολικής ανακατασκευής.

 

Το άλλο θέμα που ετέθη είναι η παραχώρηση εκτάσεων εντός της επικράτειας του Δήμου που ανήκουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αποτελούν πολύ σημαντικά τμήματα για τη λειτουργία του Δήμου και που μπορούν να αξιοποιηθούν καταλλήλως με βάση τις ανάγκες του.

 

Συζητήθηκε επίσης η συνδρομή του Υπουργείου στο θέμα του αναδασμού. «Μετά την οργανωμένη προσπάθεια που ξεκίνησε από ομάδα πολιτών ο Δήμος είναι αρωγός και βλέπει απολύτως θετικά το εγχείρημα και θέλουμε και το Υπουργείο αρωγό σ’ αυτήν την προσπάθεια, που αν ευοδωθεί θα αποτελέσει μοχλό της αγροτικής ανάπτυξης του τόπου μας», ανέφερε ο κ. Μαργέτης.

 

Τέλος, συζητήθηκε και ετέθη το θέμα των αρδευτικών έργων. «Είμαστε μία αγροτική περιοχή που χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την άρδευση, διότι είμαστε αντιμέτωποι – όπως όλοι – με το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής που, μεταξύ άλλων, έχει επιφέρει και το πρόβλημα της λειψυδρίας. Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε και να διαμορφώσουμε, μαζί με το Υπουργείο, ένα συνολικό πλάνο που θα αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμα το φαινόμενο αυτό» ανέφεραν οι αντιδήμαρχοι Νικολάου και Σάλτας.
Ο Δήμαρχος δήλωσε πως «και σ’ αυτό το θέμα αναμένουμε τη σχετική πρόσκληση από το Υπουργείο για να συμμετάσχουμε και να οριστεί ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος που αργά ή γρήγορα θα μας “χτυπήσει εντονότερα την πόρτα”».
«Ο Υπουργός και για τα τέσσερα μεγάλα θέματα – μεταξύ άλλων – που του θέσαμε επέδειξε θετική διάθεση πληροφορώντας μας ότι επίκειται δημοσίευση πρόσκλησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για χρηματοδότηση των τριών δράσεων, αγροτικής οδοποιίας, παραχώρησης εκτάσεων και αρδευτικών έργων», κατέληξε ο κ. Μαργέτης.