E-Megara-GR
Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής ΔΗΜΟΣ Κλεανθης Βαρελας ΜΕΓΑΡΑ

Καθαρισμός παράνομης χωματερής στα Μέγαρα

Το τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Μεγαρέων με τη συνδρομή του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Κλεάνθη Βαρελά, αντιμετώπισε επιτυχώς το χρόνιο πρόβλημα ανεξέλεγκτης παράνομης χωματερής που είχε δημιουργηθεί σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του ΣΕΑ Μεγάρων (κατεύθυνση προς Αθήνα).

Ογκώδη, κλαδέματα και άλλα άκρως επικίνδυνα υλικά για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία ρίπτονταν από ασυνείδητους εδώ και χρόνια, δημιουργώντας το φαινόμενο της παράνομης και ανεξέλεγκτης χωματερής. Με μηχανήματα έργου και φορτηγά τα οποία διέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βαρελάς, καθαρίστηκε η περιοχή και άμεσα θα τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας για τον έλεγχο της περιοχής.

«Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι και να βάλουμε λουκέτο στις παράνομες χωματερές. Πρέπει να πατήσουμε φρένο στον οικολογικό κατήφορο. Αν δεν γίνει προσπάθεια τόσο από τον Δήμο όσο και από τον κόσμο η μάχη με τα σκουπίδια δεν θα κερδηθεί. Είναι κοινός ο αγώνας και ο στόχος της Διοίκησης είναι να νικήσουμε. Θα είναι μία νίκη για όλους. Για το περιβάλλον, για τα παιδιά μας, για τον τόπο μας. Η μάχη με τα σκουπίδια κερδίζεται μόνο αν παίξουμε όλοι μαζί και τίμια» δηλώνει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Μεγαρέων, Στέλιος Φρυγανάς.

Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης, Κλεάνθης Βαρελάς, αναφέρει:

«Η συνδρομή της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής σε κάθε αίτημα Δημάρχου είναι άμεση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ζητήθηκε η βοήθειά μας ώστε να αποκατασταθεί ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείτο στην περιοχή για χρόνια. Ευχαριστώ τον Δήμο Μεγαρέων, τον δήμαρχο Παναγιώτη Μαργέτη και τον αντιδήμαρχο Στέλιο Φρυγανά για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε. Επίσης ευχαριστώ του υπαλλήλους της Π.Ε. Δυτικής Αττικής για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της Δ. Αττικής, καθώς και τους υπαλλήλους του Δ. Μεγαρέων. Παρακολουθούμε καθημερινά ό,τι συμβαίνει στην περιοχή και δίνουμε τη μάχη στο πεδίο».

«Η εικόνα φαίνεται να αλλάζει και θα αλλάξει στον Δήμο Μεγαρέων, αφού προσελήφθησαν 22 άτομα στον τομέα Καθαριότητας και αναμένονται ακόμα 32 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σχεδιασμού ενός νέου πλάνου πιο άμεσης αντιμετώπισης, διαχείρισης και αποκομιδής των απορριμμάτων» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Στέλιος Φρυγανάς.