E-Megara-GR
ΜΕΓΑΡΑ

«Καμπάνα» σε πτηνοτροφική μονάδα στα Μέγαρα για περιβαλλοντικές παραβάσεις

Το τμήμα περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής δημοσίευσε την πράξη βεβαίωσης περιβαλλοντικής παράβασης σε πτηνοτροφική μονάδα στα Μέγαρα στη θέση Τούτουλη.

Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται ως πτηνοτροφική μονάδα εκτροφής ωοτόκων ορνίθων 31.104 θέσεων σύμφωνα με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων που διαθέτει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Όπως αναφέρει η πράξη βεβαίωσης παράβασης (ολόκληρο το αρχείο παρακάτω) διαπιστώθηκε «Μη σωστή διαχείριση της παραγόμενης κόπρου. Συνεπώς προκύπτει η μη συμμόρφωση με τον όρο 18 της Α.Ε.Π.Ο. της πτηνοτροφικής μονάδας, ο οποίος προβλέπει «Η παραγόμενη κόπρος να παραδίδεται σε ειδικά αδειοδοτημένη εταιρεία ή αυτή να διαχειρίζεται με σκοπό τη λιπασματοποίηση της και τη διάθεση της ως λίπασμα σε γεωργικές εκτάσεις – καλλιέργειες ή για παραγωγή βιοαερίου». Το απαντητικό υπόμνημα που κατέθεσε η εταιρεία δεν τεκμηριώνει τους λόγους μη ορθής διαχείρισης της παραγόμενης κόπρου και για αυτόν τον λόγο η υπηρεσία δεν το έκανε αποδεκτό και βεβαιώνει την παραπάνω παράβαση.

Επειδή η παραπάνω παράβαση αξιολογείται ως χαμηλής σοβαρότητας και διότι το επίπεδο συμμόρφωσης χαρακτηρίζεται ως υψηλό η Υπηρεσία εισηγήθηκε την επιβολή διοικητικής κύρωσης (προστίμου) ύψους τριών χιλιάδων εκατό δεκατεσσάρων ευρώ (3.114 €) στην πτηνοτροφική μονάδα.

Η ελεγχόμενη δραστηριότητα υποχρεούται να υλοποιήσει το Πλάνο Διορθωτικών Ενεργειών (ΠΔΕ) σύμφωνα με την παρ.15γ του άρθρου 20 του Ν.4014/11 όπως ισχύει και με την παρ. 3 του άρθρου 7 του Ν.4964/2022 και με την πάροδο της παραπάνω προθεσμίας να υποβάλλει προς την Υπηρεσία μας Δήλωση Συμμόρφωσης .

ΕΓΓΡΑΦΟ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-

 

 

 

 

Πηγή : Thriassio