E-Megara-GR
Ελευσίνα ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κικίλιας: Άμεσα αντιμετωπίστηκαν οι πρώτες επικίνδυνες πυρκαγιές της ημέρας

Στις φωτιές που εκδηλώθηκαν σήμερα, από τα ξημερώματα, αναφέρεται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε δήλωσή του, τονίζοντας ότι αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Κικίλια:

«Η σημερινή ημέρα ξημέρωσε με τους πυροσβέστες μας να δίνουν μάχες με τις φλόγες, καθώς εκδηλώθηκαν τέσσερις επικίνδυνες πυρκαγιές, εκ των οποίων η μία οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση.

Στο Καλέντζι Κορινθίας και στην Ελευσίνα οι φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Το ίδιο και στη Σάμο, όπου έγινε μεγάλη κινητοποίηση επίγειων δυνάμεων, drones και ενός ελικοπτέρου, λόγω του δύσβατου σημείου που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά σε κορυφογραμμή του νησιού.

Λίγο αργότερα εκδηλώθηκαν δύο εστίες στο Σειχ Σου σε απόσταση 150 μέτρων η μία από την άλλη. Συνελήφθη άνδρας 25 ετών με τα μαλλιά του καψαλισμένα, ενώ πάνω του βρέθηκαν πευκοβελόνες και αναπτήρας. Κρατείται και έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους πυροσβέστες μας, οι οποίοι θα βρίσκονται διαρκώς στην πρώτη γραμμή για να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη αντιπυρική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει».