E-Megara-GR
Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεανθης Βαρελας ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κλεάνθης Βαρελάς: Σήμερα «Δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς με σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Υψηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι και ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά υγρασίας συνθέτουν εκρηκτικό μείγμα και θέτουν σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5) για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι την Αττική.

Ισχύει απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, πάρκα, άλση και δασικές περιοχές και χρειάζεται απόλυτη ετοιμότητα και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή πυρκαγιάς.

Λειτουργία κλιματιζόμενων χωρών για το κοινό υπάρχει σε κάθε δήμο και είναι αναστημένοι στο σάιτ της περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών συμβάντων.

Έχουν τοποθετηθεί στις πυροσβεστικές υπηρεσίες Ελευσίνας, Μεγάρων, Βιλίων και Ερυθρών υδροφόρα οχήματα και ένα μηχάνημα έργου τύπου D8.

Το πρωτοποριακό σύστημα πυροπροστασίας παρακολούθησης 5 κρίσιμων σημείων της Δυτικής Αττικής λειτουργεί φέτος αναβαθμισμένο και συνεπικουρεί το έργο των εμπλεκόμενων φορέων».