E-Megara-GR
«Νέα Δύναμη» ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Κυριακούλη Ευγενία : Ώρα μηδέν για τα Μέγαρα

Τα τελευταία χρόνια η παρατεταμένη οικονομική κρίση και δυστυχώς το τελευταίο διάστημα οι εκτεταμένες και ανυπολόγιστης αξίας καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον ως επήρεια όχι μόνο της κλιματικής κρίσης αλλά και της έλλειψης συντονισμένων, οργανωμένων  παρεμβάσεων της πολιτείας κυρίως στο επίπεδο του πολεοδομικού αλλά και ευρύτερα του γενικότερου ιστού της περιοχής μας αναδεικνύουν την κομβική θέση που πρέπει να κατέχει ως προς την οικονομική και την ευρύτερη ανάπτυξη, καθώς και την περιβαλλοντική θωράκιση της περιοχής μας, η εφαρμογή πολεοδομικών σχεδίων και τοπικών πολεοδομικών σχεδίων στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου χωρικού σχεδιασμού για την ευρύτερη περιοχή μας.

Τα σχέδια αυτά προωθούν την ασφαλή-εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξη παραγωγικών συστημάτων με πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία.

Από την άλλη μεριά, ο επαναπροσδιορισμός της οργάνωσης των αστικών κέντρων δίνει νέα πνοή και ευκαιρίες σε γειτονιές που χρειάζονται εμπλουτισμό των χρήσεων γης, νέους χώρους πρασίνου και χώρους κοινωνικής συνάθροισης και πολιτιστικής ανάπτυξης, συμβάλλοντας εξίσου στην ισόρροπη κοινωνική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την οικονομική αναζωογόνηση.

Δεδομένης της πορείας της χώρας και της άναρχης ανάπτυξης, τα σχέδια χωρικής οργάνωσης αδιαμφισβήτητα θα αποτελέσουν ένα δυναμικό εργαλείο σήμερα, για την επίτευξη αποτελεσμάτων αναβάθμισης του συνόλου της πόλης μας αύριο.

Η ευκαιρία είναι σημαντική, μας αφορά όλους και πρέπει να την αξιοποιήσουμε τώρα.

Ο βασικότερος τομέας που υστερούν τα Μέγαρα, η Νέα Πέραμος, η Κινέτα είναι η Πολεοδόμηση.

Γι’ αυτό και τα σύγχρονα πολεοδομικά σχέδια πιστεύουμε ότι αποτελούν το σημαντικότερο εργαλείο και προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη στις πόλεις μας.

Τόσο η αποδεδειγμένη εμπειρία του επικεφαλής μας υποψηφίου Δημάρχου Μεγαρέων Σπύρου Κορώση, όσο και η εξειδικευμένη ομάδα μελών του συνδυασμού μας, εγγυώνται για την ολοκλήρωση/εφαρμογή των σχεδίων πόλης στις παρακάτω περιοχές:

  • Βαρέα: Εντάσσουμε την περιοχή στο σχέδιο πόλεως και επεκτείνουμε την πόλη προς το παραλιακό της μέτωπο.
  • Νέα Πέραμος: Εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ.Π.Σ.), διορθώνουμε τις χρήσεις γης στο κέντρο της Νέας Περάμου.
  • Αλεποχώρι: Εντάσσουμε την περιοχή στο σχέδιο πόλεως κι εξασφαλίζουμε τις βασικές υποδομές για την περιοχή όπως δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, κοινόχρηστοι χώροι κτλ.
  • Νεράκι – Αουτρόπυργος: Ολοκλήρωνουμε την κύρωση της πράξη εφαρμογής.
  • Βλυχάδα – Άγιος Παντελεήμονας: Άμεση ολοκλήρωση της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλεως.
  • Κινέτα: Πολεοδομούμε περιοχές πάνω από τη Ν.Ε.0.Α.Κ.
  • ΒΙΠΑ – ΒΙΟΠΑ: Υλοποιούμε την πράξη εφαρμογής. Επεκτείνουμε τη βιομηχανική ζώνη σύμφωνα με το Γ.Π.Σ.
  • Αναθεώρηση σχεδίου πόλεως Μεγάρων: Επαναφέρουμε τους συντελεστές δόμησης όπου είναι απαραίτητο έτσι ώστε προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον, ο οικιστικός ιστός, και  η φέρουσα ικανότητα της πόλης.
  • Διορθώνουμε διαπιστωμένα λάθη του προηγούμενου σχεδίου. Οριοθετούμε ρέματα σε εντός σχεδίου περιοχές με όλα τα λόγια έργα που απαιτούνται.

Παράλληλα προχωρούμε με ένα συγκεκριμένο σχέδιο αστικών αναπλάσεων, που είναι τόσο ανάγκη για την ευρύτερη περιοχή μας. Με τις οργανωμένες αυτές αναπλάσεις δημιουργούμε πόλεις φιλικές σε όσους ζουν και τις επισκέπτονται. Προσβάσιμες σε όλους, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας και κυρίως ενισχύουν την παραγωγή και γενικότερα τον παραγωγικό ιστό της πόλης, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της παιδείας και του πολιτισμού και αναδεικνύοντας τα όλα αυτά μαζί ως συγκριτικά πλεονεκτήματα για τις πόλεις που ονειρευόμαστε και μας αξίζουν.

Όλοι και όλες μαζί, με επικεφαλής και αυριανό Δήμαρχο Μεγαρέων τον Σπύρο Κορώση, διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής μας στην «πρώτη ταχύτητα» της Αττικής και όχι ως ουραγοί των εξελίξεων που διαμορφώνονται σε άλλες περιοχές.

Για τους παραπάνω λόγους, σας ζητώ να με εμπιστευτείτε και προσωπικά ώστε να θέσουμε στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Κυριακούλη Σπ. Ευγενία

Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός & Μηχ. Γεωπληροφορικής Ε.Μ.Π

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό “Νέα Δύναμη” με υποψήφιο Δήμαρχο Μεγαρέων τον Σπύρο Κορώση