E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΑ

Μέγαρα : «Ελάτε να συνεργαστούμε και γράψτε συνθήματα ή στίχο σε συγκεκριμένο τοίχο»

Στα δεξιά της φωτογραφίας και στο βάθος της κεντρικής πλατείας των Μεγάρων παρατηρούμε τις σημαίες και το πανό που απέμειναν από την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στα Μέγαρα, που δεν τις «πείραξε» κανείς και θα παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη των Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι. (26/7-11/8). Στα αριστερά της φωτογραφίας και μπροστά παρατηρούμε μία πινακίδα του Δήμου με τον χάρτη της πόλης που δίνει χρήσιμες πληροφορίες στον επισκέπτη, η οποία βανδαλίστηκε και δεν εξυπηρετεί πλέον τον σκοπό της. Η πρώτη περίπτωση αφορά όλους όσοι επιθυμούν την πρόοδο, το όμορφο το καλαίσθητο και αισθάνονται θετικά με το αστικό τοπίο, επιθυμώντας και επιδιώκοντας τη συνεργασία με τον Δήμο και με τους συμπολίτες τους για ένα καλύτερο αύριο. Η δεύτερη περίπτωση έχει ως αποτέλεσμα μία γενικευμένη ασχήμια που ανατροφοδοτεί το αίσθημα της κατάθλιψης, αλλά και της ματαιότητας οποιασδήποτε προσπάθειας αναστροφής της εικόνας του δημόσιου χώρου.

Σκοπός της Διοίκησης του Δήμου δεν είναι ούτε να υβρίσει, ούτε να περιθωριοποιήσει, ούτε να «συλλάβει» αυτά τα «παιδιά», ενδεχομένως, που το έχουν κάνει. Μέσα από αυτήν την ανάρτηση – ελπίζοντας ότι θα τη διαβάσουν ή ότι κάπως ή με κάποιον τρόπο θα φθάσει στ’ αυτιά τους – θέλουμε να τους στείλουμε το μήνυμα της συνεργασίας. Μπορούμε και θέλουμε να τους βοηθήσουμε. Από κοινού θα βρούμε έναν χώρο, έναν τοίχο ή οτιδήποτε άλλο προκύψει από τη συζήτηση που θα κάνουμε, πάνω στον οποίον θα εκφράζουν με σπρέι, με μπογιά, με μαρκαδόρο τα συνθήματά τους.

Δεν χρειάζεται να επιβαρύνουμε τον δημόσιο χώρο περισσότερο από ό,τι είναι ήδη, ακυρώνοντας τα σχέδιά μας για κάτι καλύτερο. Η αταξία και η ασχήμια στο τέλος πάλι εμάς επιβαρύνει και καταθλίβει. Ελάτε να συζητήσουμε, εχέμυθα και μηδενίζοντας το παρελθόν των αρνητικών πράξεων, να σχεδιάσουμε ένα όμορφο μέλλον. Επικοινώνησε μαζί μας στέλνοντας μέιλ στο [email protected]