E-Megara-GR
ΜΕΓΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέγαρα : Πλήρης επιτυχίας η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Καραμπελιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων

Στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων πραγματοποιήθηκε εχθές, Παρασκευή 17 Μαΐου, η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά «25 μαθήματα ελληνικής ιστορίας», στο πλαίσιο εκδήλωσης – συζήτησης με θέμα «Μέγαρα – Βυζάντιο – Κωνσταντινούπολη: Η διαχρονία του Ελληνισμού».

Κύριοι ομιλητές ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Καραμπελιάς, ο Ευάγγελος (Άγγελος) Συρίγος νομικός, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και η δημοσιογράφος, φιλόλογος και υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βίκυ Φλέσσα.

Οι ομιλητές και η ομιλήτρια, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην πόλη των Μεγάρων με σεβασμό στην ιστορία και στον πολιτισμό της. Ο κ. Καραμπελιάς επεσήμανε ότι οφείλουμε να επιχειρήσουμε έναν διαγραμματικό απολογισμό της ιστορικής πορείας του ελληνισμού για να μπορεί το ελληνικό έθνος να αντικρίσει το ίδιο του το μέλλον. Και κάτι τέτοιο θα μπορεί να γίνει μόνον εφ’ όσον έχει μια βαθιά συνείδηση και γνώση της ιστορικής του διαδρομής και της συνέχειάς του. Μία ιστορική συνείδηση δηλαδή, κάτι που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης ,ο οποίος ευχαρίστησε τον συγγραφέα και τους προσκεκλημένους του, καθώς σχόλια και παρέμβαση έκαναν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Σάλτας και ο ιατρός και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων Λουκάς Μπισταράκης.