E-Megara-GR
ΜΕΓΑΡΑ

Με απόλυτη επιτυχία η καλοκαιρινή εκδήλωση του Χορευτικού Ομίλου Μεγάρων

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη, 25 Ιουνίου η καλοκαιρινή εκδήλωση του Χορευτικού Ομίλου Μεγάρων που σήμανε και τη λήξη της φετινής χορευτικής χρονιάς.

Πλήθος κόσμου μας τίμησε με την παρουσία του, γεμίζοντας από νωρίς το ανοιχτό θέατρο στα Πευκάκια, ένα κοινό που επιδοκίμαζε τους χορευτές και τις χορεύτριες σε κάθε τους προσπάθεια.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο πολύτιμο υγρό στοιχείο, το νερό, κάτι άλλωστε που το μαρτυρούσε κι ο τίτλος της παράστασης ” Στίχοι γραμμένοι…. πάνω στο νερό!”.

 

Εκτός από τους χορούς που παρουσιάστηκαν και πρωταγωνίστησαν, η εκδήλωση περιελάμβανε αναπαράσταση του εθίμου του Κλήδονα ( Το αμίλητο νερό) καθώς και του εθίμου της Πιρπιρούνας που συναντάμε κυρίως στην περιοχή της Θράκης αλλά και τραγούδι από όλα τα παιδικά τμήματα, αποδεικνύοντας περίτρανα πως ο χορός και η μουσική είναι έννοιες αλληλένδετες.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εξαιρετικούς μουσικούς που έδωσαν διαφορετικό ρυθμό και πνεύμα στην παράστασή μας και συγκεκριμένα στην κ.
Παπαπροκοπίου Ελένη ( φωνή & λαούτο), τον κ. Χατζόπουλο Κώστα ( βιολί), τον κ. Τασούλα Θεόδωρο ( κλαρίνο) και τον κ. Καραμέσιο Κώστα (κρουστά).
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο υφυπουργός εξωτερικών και βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Κώτσηρας Γεώργιος, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Κλεάνθης Βαρελάς, ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Παναγιώτης Μαργέτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χατζής Σπυρίδωνας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κώστας Μαργέτης, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Μήτσος Αναστάσιος, ο αντιδήμαρχος Υγείας κ. Γεωργακής Σταμάτης, εκπρόσωπος του βουλευτή Δυτικής Αττικής κ. Μπούρα, η τοπική σύμβουλος κ. Σαραμαντίνου Μαρία ,εκπρόσωποι του Λυκείου Ελληνίδων Μεγάρων και του Λαογραφικού Συγκροτήματος Μεγάρων, ο πάτερ Γεώργιος από την Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της συνοικίας Παπακώστα της Μάνδρας Αττικής καθώς και ο χοροδιδασκαλος από τη Γρίβα του Κιλκίς κ. Κόιος Χρήστος.
Τέλος, να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας στους γονείς των χορευτικών μελών μας για την πολύτιμη προσφορά και βοήθεια τους και συγκεκριμένα στην κ. Πόλυ Μακρυγιάννη – Χατζή για την προσφορά νερών και χυμών, τον κ. Θανάση Τζανετόπουλο για την προσφορά νερών και πάγου και τον κ. Γεώργιο Μουστάκα για τη βοήθεια στην τοποθέτηση του σκηνικού.
Καλό καλοκαίρι σε όλους και όλες.
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!!!