E-Megara-GR
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή το Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Streetball στο Δήμο Φυλής

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και φέτος το Τουρνουά Μπάσκετ 3 on 3 Streetball ΟΠΑΠ με φετινό μήνυμα “Τάπα στη βία και το ρατσισμό”, που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών-στριών (ΠΣΑΚΚ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ), σε συνεργασία με το Δήμο Φυλής, το διήμερο 18-19 Μαΐου 2024, στο συγκρότημα σχολείων του Αγίου Νικολάου στα Άνω Λιόσια.


Στο τουρνουά συμμετείχαν 115 ομάδες και περισσότερα από 400 παιδιά και έφηβοι από τα Άνω Λιόσια, οι οποίοι, μέσα από τους αγώνες τους, διέδωσαν το αθλητικό πνεύμα και το μήνυμα κατά του ρατσισμού, αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός είναι άθληση, είναι ψυχαγωγία, είναι πολιτισμός.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά βραβεύτηκαν από το Δήμο Φυλής, δύο εξέχουσες καλαθοσφαιρίστριες με ευρωπαϊκή καριέρα, η Σοφία Κλιγκοπούλου και η Κατερίνα Δελή, που έχουν αγωνιστεί με τα χρώματα του ΔΑΣΑΛ (Δημοτικός Αθλητικός Σύλλογος Άνω Λιοσίων – νυν Εύνικος ΓΑΣ) και έχουν κατακτήσει 3 πρωταθλήματα ένα κύπελλο και 4η θέση στην Ευρώπη με τον ΔΑΣΑΛ.

Τη Σοφία Κλιγκοπούλου βράβευσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά. “Ο Δήμος Φυλής είναι από τους Δήμους, ανέκαθεν, που είναι πρωτοπόρος στον αθλητισμό και δη στο μπάσκετ”, τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής και συνεχάρη τη Σοφία Κλιγκοπούλου για την προσφορά της.

Το Δήμο Φυλής και το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, για όσα κάνουν για την προαγωγή του αθλητισμού, συνεχάρη ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς, βραβεύοντας την καλαθοσφαιρίστρια Κατερίνα Δελή. “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Δήμο Φυλής και ιδιαίτερα στο Δήμαρχο, που στηρίζει τον αθλητισμό κι έχει ένα πολύ μεγάλο όραμα για την πόλη του. Να την κάνει όσο πιο εξωστρεφής μπορεί και να δημιουργήσει πάρα πολλές δράσεις”, υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης και προέτρεψε όσους συμμετείχαν στο τουρνουά να συνεχίσουν τη δράση τους.

Επίσης, ο ΠΣΑΚΚ βράβευσε τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή Ανδρέα Γλυνιαδάκη, ο οποίος επαίνεσε το Δήμο Φυλής για όσα κάνει για την προαγωγή του αθλητισμού.

Για τη διοργάνωση του τουρνουά στο Δήμο Φυλής μίλησε στο Cosmote TV ο Αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Φυλής Γιώργος Μαυροειδής.

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης αγωνίστηκε σε 22 συλλόγους σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατακτώντας συνολικά 13 τίτλους, από τους οποίους ξεχωρίζουν οι δύο Ευρωλίγκες (2000, 2012) και τα πέντε Πρωταθλήματα Ελλάδας (1998, 1999, 2000, 2001, 2012).

Η Σοφία Κλιγκοπούλου είναι πρώην καλαθοσφαιρίστρια κι έχει διαγωνιστεί με τα χρώματα τριών ομάδων, μία εκ των οποίων είναι ο ΔΑΣ Άνω Λιοσίων. Αποτελεί αθλήτρια με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδος Καλαθοσφαίρισης, 210 το σύνολο (όπου έχει υπάρξει και αρχηγός) και έχει συμμετάσχει τρεις φορές στους Μεσογειακούς Αγώνες και σε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Για την προσφορά της τιμήθηκε στο All Star Game Γυναικών του 2010 και σήμερα εργάζεται ως ομοσπονδιακή προπονήτρια σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες.

Η Κατερίνα Δελή ξεκίνησε το μπάσκετ στην Ακαδημία Ηλιούπολης και συνέχισε στα Άνω Λιόσια, ενώ ακολούθησαν αρκετές ακόμη ομάδες. Έχει συμμετάσχει πέντε φορές σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος κι έχει κατακτήσει το τρόπαιο δύο φορές, εκ των οποίων τη μία το 2003-04 με το ΔΑΣ Άνω Λιοσίων. Επίσης, έχει συγκεντρώσει μια δεκαπενταετία παραστάσεων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, φορώντας τα χρώματα τεσσάρων διαφορετικών ομάδων.

Για την συνεισφορά του στην επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης βράβευσε ο ΠΣΑΚΚ τον επί σειρά ετών προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου και Πρόεδρο του ΕΥΝΙΚΟΥ Χρήστο Παππού.

Η εκδήλωση περιελάμβανε διαγωνισμούς στους οποίος συμμετείχαν και οι γονείς των αθλητών, πολλές κληρώσεις δώρων και περίπτερο όπου έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών αρκετοί συμμετέχοντες, ενώ συμμετείχαν και παιδιά από το «Τζάμπολ Αγάπης» .