E-Megara-GR
ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ Αρμόδιος Δρίκος Μάνδρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 11ο Psathathlon στην παραλία της Ψάθας

Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας στέκεται αρωγός σε  δράσεις και ενέργειες που αναβιώνουν το αθλητικό ιδεώδες, στήριξε στο έπακρο των δυνατοτήτων του και ήταν αρωγός της διοργάνωσης του 11ου Psathathlon.

Συνδιοργανωτές ήταν ο  ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής

Εμπνευστές και Διοργανωτές για 11 συνεχή έτη του Psathathlon Triathlon Attica είναι οι Δημότες Βιλίων, της Τριαθλητικής Οικογένειας Τάσου Σταθόπουλου με παγκόσμιες διακρίσεις σε αγώνες IRONMAN.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό αλλά και το ονειρεμένο φυσικό περιβάλλον του Κορινθιακού κόλπου, το ξεχωριστό αυτό event, προσέλκυσε κάθε λογής ηλικίας τριαθλητές, να κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά τα 750 μέτρα, να ποδηλατήσουν αμέσως τα 20 χιλ παραλιακά Ψάθα-Αλεποχώρι-Ψάθα, και να τερματίσουν τρέχοντας τα 5 χιλιόμετρα στον όρμο της Ψάθας, πιστοποιώντας έμπρακτα ότι το PSATHATHLON, έχει καταστεί θεσμός για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Μεταξύ των συμμετεχόντων, το 11ο  PSATHATHLON TRIATHLON SPRINT ATTICA, τίμησε με την παρουσία του ως αθλητής, ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Δρίκος, μετά την απονομή των μεταλλίων, δήλωσε: «Ο φετινός αγώνας ήταν κάτι παραπάνω από μία αθλητική διοργάνωση, η γιορτή του τριάθλου, του ευ αγωνίζεσθαι και της άμιλλας έγινε πραγματικότητα δίνοντας το παράδειγμα και στους νέους αθλητές μας. Μέσα από αυτή την διοργάνωση, ο Δήμος μας δείχνει τη δέσμευσή του στην προαγωγή  του αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθαι, της υγείας και της ευεξίας για όλους. Μέσω αυτής της αθλητικής δράσης δίνεται η δυνατότητα ανάδειξης της πλούσιας φυσικής ομορφιάς του τόπου μας. Στόχος μας να ακολουθήσουν αλλά και να θεσμοθετηθούν ανάλογες ενέργειες. Συγχαίρω όλους, τις αθλήτριες και τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε όλοι εδώ με ακόμη περισσότερες συμμετοχές».

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές του αγώνα ήταν η συμμετοχή 35 παιδιών στο  Μαθητικό τρίαθλο (150μ κολύμπι – 2 χλμ ποδηλασία-500μ τρέξιμο) ., συνοδευόμενα από τους γονείς τους, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τα κατάλληλα κίνητρα στους μαθητές για την καλλιέργεια της άμιλλας, την καλλιέργεια αξιών όπως είναι ο συναγωνισμός, η αγωνιστικότητα, αλλά και η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης τους που σήμερα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.