E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΑ Παναγιώτης Μαργέτης

Με τη Διοίκηση της Υ.Π.Α συναντήθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαργέτης

Με τη Διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα το πρωί, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης.

Στη συνάντηση κατά την οποία παρευρέθηκαν ο διοικητής της ΥΠΑ Γιώργος Σαουνάτσος, ο υποδιοικητής Αεροναυτιλίας της ΥΠΑ Γεώργιος Βαγενάς, ο γενικός διευθυντής Ασφάλειας Πτήσεων Κωστής Σφακιανάκης και η νέα αερολιμενάρχης Μεγάρων Αναστασία Τσότρα ετέθησαν όλα τα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου και στην ασφάλεια των πτήσεων. Επίσης θέματα χρηστικής λειτουργίας του αεροδρομίου από επισκέπτες, χειριστές και χρήστες.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαργέτης επεσήμανε και τόνισε ότι η λειτουργία του αεροδρομίου – η οποία θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη – είναι άκρως σημαντική για τον Δήμο και προωθεί την ανάπτυξή του. «Οι σχολές εκπαιδευόμενων πιλότων είναι πηγή εξωστρέφειας και οι εκπαιδευόμενοι δημιουργούν ικανότατο αποτύπωμα στην οικονομία μας», τόνισε κατά τον πρόλογό του. Γι’ αυτό και μετέφερε και τα αιτήματα των Σχολών για περισσότερες ώρες πτήσεων και επέκταση ωραρίου λειτουργίας του πύργου ελέγχου.

Τόσο ο διοικητής της ΥΠΑ κ. Σαουνάτσος, όσο και η αερολιμενάρχης κ. Τσότρα, διεμήνυσαν σε όλους τους τόνους ότι ασχολούνται εντατικά με το θέμα, με σκοπό να μπει «μία τάξη στο αεροδρόμιο και να τεθεί το συντομότερο δυνατό σε πλήρη λειτουργία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Αερολιμενάρχης. «Έχουμε κάνει τόσες συναντήσεις σε μικρό χρονικό διάστημα, όσες δεν είχαν πραγματοποιηθεί εδώ και οκτώ χρόνια» δήλωσε ο διοικητής κ. Σαουνάτσος. Τέλος, στις 5 Ιουλίου αναμένεται ο νέος Διοικητής του Στρατιωτικού Αεροδρομίου με τον οποίον θα τεθούν τα θέματα εξ’ αρχής για το καλύτερο αποτέλεσμα ασφάλειας και λειτουργίας του αεροδρομίου πολιτικής υπηρεσίας.

Από το θετικό κλίμα της συνάντησης διεφάνη με τον πλέον ισχυρό τρόπο η πρόθεση και των δύο πλευρών για έναρξη μίας υγιούς και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του Δήμου Μεγαρέων.