E-Megara-GR
ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΑ

Με τις λιγότερες απώλειες η φωτιά στο Νέο Μάζι – Σε κόκκινο συναγερμό ο Δήμος Μεγαρέων – Καταγραφή υλικών ζημιών από σήμερα

Εχθές Κυριακή 11 Αυγούστου 2024, αργά το απόγευμα, η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι στον οικισμό Νέο Μάζι Μεγάρων ελέγχθηκε περιμετρικά και κατασβέστηκε κάθε ενεργή εστία. Στην περιοχή παρέμειναν και παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντές και μηχανήματα έργου για κάθε ενδεχόμενο.

 

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος η Πολιτική Προστασία Δήμου και Περιφέρειας λειτούργησε με άμεσα αντανακλαστικά και κατάφερε να κρατήσει το πύρινο μέτωπο υπό μερικό έλεγχο. Τα πτητικά εναέρια μέσα με συνεχείς ρίψεις βοηθούσαν σε απόλυτο βαθμό το έργο των επίγειων δυνάμεων. Παρόντες από την πρώτη στιγμή στο πεδίο μάχης και συντονισμού, ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Βόρδος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς, οι Διοικητές Πυροσβεστικής, Δυτικής Αττικής Πέτρος Μπούγιας και Μεγάρων Δημήτρης Καϊάφας, η αναπληρώτρια Δασάρχης Μεγάρων και στελέχη της Υπηρεσίας Δασών. Οι αντιδήμαρχοι του Δήμου παρευρίσκονταν στο συντονιστικό κέντρο του Δήμου.

 

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Περιφέρειας και του Δήμου καθώς βεβαίως και τα εναέρια μέσα απέτρεψαν τα χειρότερα, για την ήδη πληγείσα περιοχή και για τον Δήμο, καθώς μάχη δόθηκε για να μην ξεφύγει το πύρινο μέτωπο προς το παρθένο δάσος. Μετρήσαμε δυστυχώς έναν ελαφρύ τραυματισμό ανθρώπου με εγκαύματα και απώλειες τεσσάρων ολοσχερώς καμένων κατοικιών και τριών αυτοκινήτων. Κλιμάκιο του Δήμου και του Υπουργείου Υποδομών, βρίσκεται ήδη στον οικισμό και καταγράφει τις υλικές ζημιές για να ξεκινήσουν οι περαιτέρω διαδικασίες.

 

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι από την πρώτη στιγμή έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη μάχη με τη φωτιά. Εναέρια μέσα, Πυροσβέστες του Σώματος αλλά και εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες του Δήμου και όμορων περιοχών, Αστυνομία και Τροχαία, οδηγοί υδροφόρων, εργαζόμενοι του Δήμου και της Περιφέρειας, καθώς και μοτοσικλετιστές της ΛΕΜΜ. Ευχαριστίες για τη συνεργασία όλων που συνέβαλε τα μέγιστα για να μετράμε σήμερα τις λιγότερες δυνατές απώλειες δεδομένων των συνθηκών. Απεδείχθη το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος όλων σε τέτοιου είδους κρίσεις. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις εθελοντικές δυνάμεις κατά το αναλογούν μέτρο και να έχουμε άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων και την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. Μόνο στο πεδίο μάχης μπορεί να καταλάβει κάποιος την αξία της προσφοράς τους.

 

 

Οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν επ’ ουδενί τον εφησυχασμό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου που βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα για τις επόμενες ημέρες αλλά και για όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Η έκκληση για αποφυγή πάσης χρήσεως φωτιάς σε εξωτερικό χώρο πλησίον δασικών εκτάσεων παραμένει ενεργή και ένας από τους πλέον κύριους συντελεστές πρόληψης.