E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ Εθελοντική Ομάδα «Κούρος» ΜΕΓΑΡΑ

Με τον «Κούρο» στον 25ο Ποδηλατικό Γύρο των Μεγάρων

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΡΩΝ – Α.Ο.”ΚΟΥΡΟΣ” για μία ακόμη χρονιά διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τον Ποδηλατικό Γύρο των Μεγάρων. Η πολυετής και πολυεπίπεδη προσφορά του Συλλόγου σε θέματα πολιτικής προστασίας και κοινωνικής αρωγής μάς κινητοποιεί, προσφέροντας και τη δική μας αρωγή και συνεισφορά με όποιο τρόπο δυνάμεθα να την παράσχουμε. Η ιδέα, ο 25ος Ποδηλατικός Γύρος των Μεγάρων, να είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (3 Ιουνίου) έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Σύλλογο και αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία για τον Δήμο Μεγαρέων να συνεργαστεί μαζί του.

«Ο ποδηλατικός γύρος αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία «διαφορετικής ανάγνωσης» όχι μόνο της πόλης των Μεγάρων, αλλά και των περιοχών του «Καρδατά», του υγρότοπου «Βουρκάρι», του τείχους της Αγίας Τριάδας και της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας, καθώς η βόλτα με το ποδήλατο επέτρεψε σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουμε τα όμορφα μέρη μας με χαμηλές ταχύτητες κόντρα στην υψηλή ταχύτητα της ζωής και των δύσκολων απαιτήσεων των «καιρών». Επίσης κάθε πρωτοβουλία που καλλιεργεί την ποδηλατική κουλτούρα και ενεργοποιεί τη συμμετοχή μικρών παιδιών και νέων ανθρώπων, μας βρίσκει σύμφωνους και πάντα συμπαραστάτες και αρωγούς», δήλωσε ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης Panagiotis Margetis με αφορμή τη διοργάνωση.

Στον τερματισμό του ποδηλατικού γύρου, στον σιδηροδρομικό σταθμό, εκ μέρους του Δημάρχου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακής Dimitris Georgakis αναφερόμενος στο έργο του Συλλόγου και με αφορμή το γεγονός, με δήλωσή του συνεχάρη τον «Κούρο» για τον εξαιρετικά οργανωμένο, για ακόμα μία χρονιά, Ποδηλατικό Γύρο. Ευχαρίστησε τον εθελοντή ιατρό, Μάριο Χατζόπουλο, που συνόδευσε σε όλη την διαδρομή την ποδηλατοπομπή, καθώς και τον χορηγό των νερών και σνακ, αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και το προσωπικό και Διεύθυνση του τοπικού καταστήματος (έναντι γηπέδου Βύζα). Τέλος, προέτρεψε τους συμμετέχοντες, αλλά και όλους όσοι κινούνται με ποδήλατο να φορούν πάντα το κράνος τους. Ο Αντιδήμαρχος κλήρωσε τον πρώτο λαχνό για ένα από τα δώρα (ποδήλατο), όπως και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αναστάσιος Μήτσος έκανε και αυτός κλήρωση για δώρα.