E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ

Μηνυτήρια αναφορά στην Ασφάλεια Μεγάρων κατέθεσε η αντιδήμαρχος Ελ. Χονδρίδου για τα γεγονότα στο Κοιμητήριο Νέας Περάμου

Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, η αντιδήμαρχος Νέας Περάμου Ελπίδα Χονδρίδου, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων στο Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων. Αφορμή τα δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα στο Κοιμητήριο της Νέας Περάμου εχθές, Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Το πρώτο αφορά σε βεβήλωση τάφου συμπολίτη μας που απεβίωσε προσφάτως και το δεύτερο σε λεηλασία και βανδαλισμό τάφων με απόπειρα κλοπής αντικειμένων.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο περιστατικό η αποκατάσταση του τάφου συνετελέσθη ακαριαίως και σε πρώτο χρόνο αμέσως μετά την πληροφόρηση του συμβάντος, παρόντος του δημάρχου Μεγαρέων Παναγιώτη Μαργέτη και του προέδρου της Κοινότητας Νέας Περάμου Καριοφύλλη Κρυάδα.

Για το δεύτερο περιστατικό ακολουθεί η ανακοίνωση της Δ.Ε. της Νέας Περάμου: Ενημερώνονται οι δημότες της Δημοτικής Ενότητας Νέας Περάμου πως χθες κατά τις πρώτες βραδινές ώρες βανδαλίστηκαν ταφικά μνημεία στο Κοιμητήριο της Νέας Περάμου και αφαιρέθηκαν διάφορα αντικείμενα από αγνώστους, τα οποία όμως δεν πρόλαβαν να αποσυρθούν από τον χώρο καθώς υπήρχε παρουσία πολιτών εντός του Κοιμητηρίου και υπαλλήλου.

Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες καθώς κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία και έκανε καταγραφή του γεγονότος, αλλά και για τη βεβήλωση ταφικού μνημείου νωρίτερα και ταυτόχρονα κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων.

Όσοι από τους δημότες αντιληφθούν ότι από το ταφικό μνημείο που διατηρούν λείπει αντικείμενο παρακαλούμε όπως τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ από ώρα 11:00 έως 12:00 να προσέλθουν στο εργοτάξιο της Δ.Ε. Νέας Περάμου στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου ώστε να παραλάβουν το ή τα αντικείμενα που έχουν αφαιρεθεί.