E-Megara-GR
“Αττική μπροστά” Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Αρμόδιος Δρίκος Ελευσίνα Κλεανθης Βαρελας Νίκος Χαρδαλιάς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης και αναβάθμισης της διαχωριστικής νησίδας στην Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών (ΕΟΕΘ)

Με ταχείς ρυθμούς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης, αποψίλωσης αλλά και οδικής αναβάθμισης στην Εθνική Οδό Ελευσίνα-Θηβών (ΕΟΕΘ).

Το συγκεκριμένο σημείο έγκειται στην ευθύνη και την αρμοδιότητα της Περιφέρειας, όμως με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρμοδίου Γ. Δρίκου και έπειτα από συνεννόηση και αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Κλεάνθη Βαρελά και τον Κουτσουρή Αθανάσιο Προϊστάμενο Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας ανέλαβε την ανάπλαση και τον καθαρισμό της διαχωριστικής νησίδας.

Με την κατάλληλη καθοδήγηση από την Διεύθυνση Καθαριότητας & Πρασίνου οι εργαζόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το ποιοτικό αποτέλεσμα, επιβραβεύει αυτή την πρωτοβουλία.
Κατά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Γ. Δρίκος επεσήμανε χαρακτηριστικά:

«Η Εθνική Οδός Ελευσίνας – Θηβών (ΕΟΕΘ) είναι δρόμος με υπερβολικά μεγάλη κίνηση.

Αναλάβαμε να αναπλάσουμε τον συγκεκριμένο δρόμο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παρέμβαση που γίνεται σε μια από τις βασικότερες εισόδους και εξόδους του Δήμου μας.

Προχωρήσαμε σε ριζική ανάπλαση παρτεριών από το ύψος της διασταύρωσης Ποντίων,  έως το τέλος της νησίδας πριν την αερογέφυρα της Ελευσίνας.

Σταδιακά με τον εμπλουτισμό του πρασίνου σε κάθε σημείο, οι μεγάλες οδικές αρτηρίες θα αποκτήσουν  έναν ενιαίο και αισθητικά αναβαθμισμένο χαρακτήρα.

Η ολοκλήρωσή του εν λόγω έργου εγγυάται την αναβάθμιση της ασφαλούς και απρόσκοπτης κυκλοφορίας, τόσο για τα οχήματα, όσο και για τους πεζούς.

Το ενδιαφέρον μας για την οδική ασφάλεια είναι συνεχές γιατί σαν χώρα πληρώνουμε βαρύ φόρο αίματος, από θανάτους και αναπηρίες.

Η εξαρχής λανθασμένη κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου έχει αποτελέσει αφορμή για πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα αλλά και ατυχήματα.

Από την πλευρά του Δήμου, θα λαμβάνονται διαρκώς όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των διερχομένων και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των περίοικων: κατοίκων και επαγγελματιών.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι στους εργαζόμενους του εργοταξίου για την εξαιρετική και σχολαστική εργασία που προσφέρουν καθημερινά».