E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ ΚΙΝΕΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

Οριοθετούνται και σηματοδοτούνται οι πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Μεγαρέων

Πραγματοποιήθηκε η οριοθέτηση και σηματοδότηση των χαρακτηρισμένων πολυσύχναστων σημείων στην παραλία Βαρέας Μεγάρων, σύμφωνα με τις Λιμενικές Διατάξεις.

Ο Δήμος Μεγαρέων επί σειρά ετών επιβαρυνόταν με διοικητικό πρόστιμο 4.000 ευρώ εβδομαδιαίως για τη μη οριοθέτηση στη Βαρέα ( από το Λιμεναρχείο Ελευσίνας) και άλλων 4.000 ευρώ, επίσης εβδομαδιαίως, για την παραλία της Κινέτας (από το Λιμεναρχείο Κορίνθου), ποσά τα οποία από φέτος θα σταματήσουν να βαρύνουν τον ετήσιο προϋπολογισμό (περίπου 100.000 ευρώ ετησίως).

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η ανάλογη σήμανση και των χαρακτηρισμένων πολυσύχναστων σημείων παραλίας στην Κινέτα.

Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες αξίζουν στη Σχολή Κατάδυσης “Underwater diving school Megara” του συμπολίτη μας και φίλου Γιώργου Χριστόπουλου και στο καταδυτικό συνεργείο “Nemo commercial” του, επίσης, συμπολίτη και φίλου Αιμίλιου Γιώτα, που αφ’ ενός μας πρόσφεραν εντελώς δωρεάν τον εξοπλισμό που χρειαζόταν και αφ’ ετέρου μας βοήθησαν εθελοντικώς τα μέγιστα για να τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση, με τα πλωτά μέσα τους , τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Τέλος, πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και η ανακατασκευή των τοιχίων στην παραλία Βαρέας και ευελπιστούμε τον επόμενο χρόνο η πολύπαθη παραλία μας να μπει σε μία νέα προσοδοφόρα και αναπτυξιακή εποχή.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
Δημήτρης Βόρδος