E-Megara-GR
Αρμόδιος Δρίκος Μάνδρα

Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας στην «Attica Green Expo»

H Attica Green Expo, αποτελεί μια βιωματική έκθεση και  ένα σημείο συνάντησης  Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιωτικών φορέων,  συστημάτων ανακύκλωσης, αλλά και πολλών εκπαιδευτικών βιωματικών δράσεων. Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Μάνδρας –  Ειδυλλίας συμμετέχει στην εν λόγω έκθεση με δικό του κεντρικό περίπτερο.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Γ. Δρίκος, συμμετείχε την Πέμπτη 30 Μαΐου στη θεματική ενότητα «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ».

Στο τραπέζι διαλόγου ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Αρμόδιος Γ. Δρίκος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ως νέα δημοτική αρχή έχουμε σε προτεραιότητα τα ζητήματα της προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, αναγνωρίζοντας ότι οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές, κυρίως όσον αφορά τα θέματα της κλιματικής αλλαγής. Η κλιματική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα που οφείλουμε όλοι να λάβουμε υπόψη μας. Τα ακραία φαινόμενα που βιώνουμε ολοένα συχνότερα δημιουργούν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, το όραμα αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει προσαρμογή του τρόπου εργασίας και βελτίωση της ανθεκτικότητας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, καθώς και σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Το στοίχημα είναι να αναδιοργανώσουνε την οικονομική και κοινωνική ζωή στο σύγχρονο κόσμο, επιλέγοντας ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των εργαζομένων».

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που η Attica Green Expo 2024 παρέδωσε το βραβείο στον Δήμαρχο Αρμόδιο Γ. Δρίκο, για την προσφορά του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στην ίδια θεματική ενότητα συμμετείχαν o Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Χρήστος Αηδόνης και ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Αθανάσιος Ντάνης.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Δημάρχου Αρμοδίου Γ. Δρίκου, όπως τις μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων