E-Megara-GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την απομάκρυνση του Γιώργου Τσίπρα από τη θέση του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας αποφάσισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πρόκειται για τη δεύτερη απομάκρυνση έπειτα από εκείνη του Θανάση Θεοχαρόπουλου ο οποίος αντέδρασε έντονα στην απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας σε δήλωσή του ανέφερε:

Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων.

Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας.

Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση.

Τι απαντούν πηγές της Κουμουνδούρου

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ως απάντηση ότι ο Γιωργος Τσίπρας είχε έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως διευθυντής της Κ.Ο., παρόλο που είχε πάψει να βρίσκεται στη θέση αυτή εδώ και τρεις μήνες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ίδιος είχε ζητήσει να συνεχίσει να πληρώνεται για έναν επιπλέον μήνα, μετά την αντικατάστασή του και την υποβολή υποψηφιότητας στην Ευρωβουλή, ώστε να διατηρήσει την ασφαλιστική κάλυψη κι έμεινε τελικά έμμισθος για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι είχε ζητήσει.

Τέλος, οι ίδιες πηγές του κόμματος τονίζουν ότι όλα όσα ο ίδιος υποστήριξε, ότι δήθεν αποτέλεσαν την αιτία της διακοπής της σύμβασης του, είναι τουλάχιστον προσχηματικά, καθώς δεν ήταν «εκτός γραμμής» όσων ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, είχε ανακοινώσει στη συνεδρίαση της Κ.Ο., την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο κ. Τσίπρας είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην ΕΡΤ, όπου και μίλησε για την προοπτική ευρύτερων συγκλίσεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Υπάρχουν πεδία προγραμματικής σύγκλισης έτσι κι αλλιώς ανάμεσα σε κόμματα του προοδευτικού χώρου, αλλά νομίζω το στοιχείο τού να υπάρξει συζήτηση κυρίως για αυτά και λιγότερο για πρόσωπα και δεύτερον να είναι όσο γίνεται από τα κάτω, δηλαδή να εμπλακεί κόσμος σε διαδικασίες τέτοιες έχει μεγάλη σημασία από άποψη ουσίας», είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας.