E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ Παναγιώτης Μαργέτης

Παναγιώτης Μαργέτης: «Δεν κρύβομαι και δεν αποφεύγω κανένα πρόβλημα. Παλεύουμε στα μέτρα δυνατοτήτων του Δήμου»

Στη Νέα Πέραμο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης, αφού είχε προγραμματίσει συναντήσεις με πολίτες αλλά και συλλόγους. Με τη συνοδεία της αντιδημάρχου Ελπίδας Χονδρίδου, του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Περάμου, Καριοφύλλη Κρυάδα και των δημοτικών συμβούλων Κικής Κοντοπούλου και Κώστα Μποτουνά επισκέφθηκαν αρχικώς τον Λουτρόπυργο, όπου μαζί με τον πρόεδρο του ΠΕΣΑΛ, Μανώλη Μπόνη και άλλα μέλη περιηγήθηκαν σε σημεία τα οποία ομολογουμένως «πάσχουν» από όγκους κλαδεμάτων που δεν έχουν ακόμα μαζευτεί.

Ο κ. Μαργέτης αναγνώρισε το πρόβλημα και παραδέχθηκε πως δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από αυτήν την κατάσταση, η οποία έχει διαμορφωθεί μετά από τον καθαρισμό των οικοπέδων – υπό τον φόβο προστίμου – και πως παρά το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα μαζεύτηκαν από τους δρόμους του Λουτρόπυργου 22 φορτηγά με κλαδέματα, χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά να γίνει.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ στον Λουτρόπυργο για να σας συναντήσουμε και να δούμε από κοντά ότι το πρόβλημα είναι όντως μεγάλο. Δεν κρυβόμαστε. Παρά το γεγονός ότι άλλο όγκο κλαδεμάτων περιμέναμε για εφέτος το καλοκαίρι και άλλα μας βρήκαν, δε θέλω να δικαιολογηθώ. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξυπηρετήσουμε όλους τους οικισμούς με τη ροή που η δυνατότητα του Δήμου σε ανθρώπινο δυναμικό το επιτρέπει και άμεσα θα έχουμε θετικές αλλαγές στη συλλογή και διαχείριση κλαδεμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν μετέβη στο ΚΑΠΗ του Αγίου Παντελεήμονα συναντώντας τον πρόεδρο, Γιάννη Σαρηκώστα και αρκετούς ηλικιωμένους που ήταν στον χώρο της κλιματιζόμενης αίθουσας που χάριζε – εκτός από παρέα και συντροφιά – δροσιά σε μία δύσκολη μέρα λόγω υψηλής θερμοκρασίας. Μέσα από τη συζήτηση το μείζον αίτημα που προτάθηκε είναι η παρουσία ιατρού στο ΚΑΠΗ.

Τέλος, ο κ. Μαργέτης επισκέφθηκε και τα λιγοστά καταστήματα που ήταν ανοικτά – λόγω ζέστης – στην παραλία και συνομιλώντας με μερικούς από τους ιδιοκτήτες αντάλλαξαν χρήσιμες πληροφορίες. Κοινός τόπος των συναντήσεων και αίτημα όλων ήταν η πιο συχνή παρουσία του Δημάρχου στη Νέα Πέραμο.

«Μετά από επτά μήνες περίπου διοίκησης, χωρίς να κρύβομαι από κανέναν και ιεραρχώντας τα προβλήματα, αντιμετωπίζω μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου το κάθε ένα από αυτά στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχει ο Δήμος. Διαρκείς επαφές και ραντεβού με φορείς, Υπουργεία και Γενικούς Γραμματείς στερούν χρόνο. Καταλαβαίνω όμως και την ανάγκη των πολιτών της Νέας Περάμου, οι οποίοι απαιτούν με ευγένεια την πιο συχνή παρουσία μου. Το μήνυμα ελήφθη και θα γίνει πράξη», ανέφερε στο τέλος της ημέρας ο δήμαρχος, Παναγιώτης Μαργέτης.