E-Megara-GR
ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ

Πανελλαδικές 2024: Ο μαθητής του ΓΕΛ Νέας Περάμου που αρίστευσε στο 2ο Πεδίο Θετικών Σπουδών

«Ταβάνι» χτύπησε με τις βαθμολογίες του ο υποψήφιος των φετινών ΠανελλαδικώνΓιώργος Ψάλτης από το ΓΕ.Λ Νεας Περάμου Αττικής: έγραψε 100 στα Μαθηματικά και στη Φυσική, 96,5 στη Χημεία. Στο τμήμα του, 4 στα 8 παιδιά της Θετικής Κατεύθυνσης έγραψαν πάνω από 17.

«Μόλις είδα τα θέματα της Φυσικής, σκέφτηκα πως αν είναι να γράψει κάποιος άριστα, αυτός θα είναι σίγουρα ο Γιώργος», καμαρώνει ο καθηγητής του, με το μαθητή να τον δικαιώνει απόλυτα, αφού όντως έγραψε 100.

Ο Γιώργος Ψάλτης, μαθητής δημοσίου σχολείου, ήταν ανέκαθεν άριστος σε όλα τα μαθήματα, με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Από μικρός, διακρίνονταν σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας λαμβάνοντας μέρος σε διαγωνισμούς μεγαλύτερων τάξεων ενώ έφτασε μέχρι τη Μαθηματική Ολυμπιάδα. Για τις Πανελλαδικές, επέλεξε να μην κάνει φροντιστήριο στα Μαθηματικά και οι γονείς του, αμφότεροι εκπαιδευτικοί, τον εμπιστεύθηκαν.

«Από μικρός μελετούσα μόνος μου και μου άρεσε να διαβάζω πολλά εξωσχολικά βιβλία. Τα Μαθηματικά ήταν πάντα η μεγάλη μου αγάπη!», αναφέρει ο Γιώργος.

Σε ό,τι αφορά την εμπειρία των φετινών Πανελλαδικών, τονίζει: «Αν και είναι το ‘μάθημά μου’, στα Μαθηματικά ήμουν στεναχωρημένος όταν βγήκα από τις εξετάσεις, επειδή δεν είχα αντιληφθεί τη δυσκολία των θεμάτων και θεώρησα ότι θα είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός εάν έχουν γράψει όλοι εξίσου καλά. Χρειάστηκα περίπου 10 λεπτά στη Φυσική για να καταλάβω τί έχουν κάνει οι θεματοδότες. Όταν κατάλαβα πόσο ‘πονηροί’ ήταν, ήμουν σίγουρος ότι θα τα πάω πολύ καλά», καταλήγει. Και στα δύο μαθήματα, ο Γιώργος έγραψε 100. Στη Χημεία, πήρε 96,5 ενώ στη Γλώσσα, 79%.

Να σημειωθεί δε ότι κάθε μεσημέρι ο νεαρός κοιμόταν για δύο ώρες, ενώ το βράδυ συμπλήρωνε 12ωρο ύπνο. Επιπλέον, έκανε καθημερινά προπονήσεις αφού έδωσε και αθλήματα για στρατιωτικές σχολές και σώματα ασφαλείας – έκανε 3.30’ το 1000άρι. Τον ενδιαφέρει να εισαχθεί είτε στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας, είτε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Εκτός από τον ίδιο και την οικογένειά του, καμαρώνει και ο δήμος Νέας Περάμου για το μαθητή. Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Ο μαθητής του Δήμου μας, Γιώργος Ψάλτης, συγκέντρωσε και το μεγαλύτερο ποσοστό υψηλών βαθμών στα Μαθηματικά σε σχέση με σχολεία του Δήμου μας αλλά και των γειτονικών Δήμων, όπως Ελευσίνας και Μαγούλας! Παρόμοια η εικόνα και στην Χημεία».

Αρίστευσε το ΓΕΛ Νέας Περάμου στη 2η Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών

Στο Τμήμα Θετικών Σπουδών του ΓΕΛ Νέας Περάμου, στη Δυτική Αττική, από τους 8, οι 4 αρίστευσαν στα Μαθηματικά, αφού έγραψαν πάνω από 17.

«Φέτος κάναμε μεγάλες αλλαγές στο σχολείο μας στο Τμήμα Θετικών Σπουδών. Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο να μην χαθεί ούτε μία ώρα μάθημα. Μάλιστα, έγιναν και παραπάνω ώρες…», επισημαίνει ο πατέρας του Γιώργου, Προκόπης Ψάλτης, υποδιευθυντής και καθηγητής Μαθηματικών στο σχολείο.

«Διορθώναμε αμέσως τα διαγωνίσματα, ώστε να παίρνουν κατευθείαν ανατροφοδότηση τα παιδιά. Πολύ σημαντικό. Επίσης, κάναμε προσομοιώσεις Πανελληνίων στο σχολείο – όταν η Β’ Λυκείου έλειπε σε εκδρομή, εκμεταλλευτήκαμε το χρόνο», συνεχίζει ο ίδιος, εξηγώντας: «Επιδείξαμε μεγάλη ευελιξία. Τροποποιήσαμε το πρόγραμμα, ώστε να έχουμε τα τμήματα της Γ’ Λυκείου χωρισμένα με βάση την Κατεύθυνση και όχι τη Γενική Παιδεία. Αυτό πρακτικά σήμαινε το εξής: όταν είναι χωρισμένα ανά Κατεύθυνση κι έχω ένα κενό, μπορώ να πάρω ολόκληρη την Κατεύθυνση των Μαθηματικών και να τους κάνω μάθημα. Αν ήταν χωρισμένα τα παιδιά με βάση τη Γενική Παιδεία, δεν θα μπορούσα να το κάνω, επειδή θα έπρεπε να πάρω 5 άτομα από το τμήμα και οι υπόλοιποι να κάθονται… Φέτος, εφαρμόσαμε για πρώτη φορά αυτό το σύστημα και λειτούργησε στην πράξη».

 

 

πηγή  protothema.gr