E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ Παναγιώτης Μαργέτης

Παν. Μαργέτης: «Είμαι εδώ για να σας ακούσω και να συνεργαστούμε» – Το Νεράκι Νέας Περάμου και τον οικισμό Πλάτωνα επισκέφθηκε ο Δήμαρχος

Στη Νέα Πέραμο και αυτή την εβδομάδα βρέθηκε ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης,την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Μαζί του η αντιδήμαρχος Νέας Περάμου, Ελπίδα Χονδρίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Μποτουνάς και η τοπική σύμβουλος Νέας Περάμου Λάουρα Μαρία Μπάλτζαν.

 

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος γι’ αυτήν την εβδομάδα το Νεράκι και ο οικισμός Πλάτων στην Άνω Βλυχάδα, με σκοπό ο κ. Μαργέτης να ακούσει δια ζώσης τα προβλήματα και θέματα των κατοίκων, είτε απ’ τους ίδιους είτε από εκπροσώπους τους. Στο Νεράκι ο Δήμαρχος με τους αιρετούς συνεργάτες του συναντήθηκε με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αντωνία Ρουμελιώτη με την οποία περιηγήθηκαν στις γειτονιές του οικισμού και συζήτησαν τα κύρια προβλήματα των κατοίκων. «Το χρονικό διάστημα που πέρασε ήταν απογοητευτικό και πάρα πολύ δύσκολο στο θέμα αποκομιδής των κλαδεμάτων και αντιμετωπίσαμε μεγάλο πρόβλημα. Υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα πολλά σημεία στα οποία οι κάτοικοι – πολλές φορές και ανεύθυνα – εναποθέτουν ογκώδη και κλαδέματα όπου βρουν. Η κατάσταση όμως βελτιώθηκε αισθητά τις τελευταίες ημέρες, όπου οργανωμένα μαζεύτηκε το 80% και άνω, του όγκου κλαδεμάτων. Πρέπει να προγραμματιστεί οπωσδήποτε μία ημέρα – την οποία και να ξέρουν όλοι οι κάτοικοι – κατά την οποία θα περνά συνεργείο του Δήμου για να μαζεύει και να μπουν τα πράγματα σε μία τάξη», ήταν μεταξύ άλλων οι επισημάνσεις και οι παρατηρήσεις της κ. Ρουμελιώτη προς τον Δήμαρχο. Με τη σειρά του ο κ. Μαργέτης επεσήμανε πως στον σχεδιασμό του Δήμου κύρια πρόθεση – που θα γίνει και πράξη – είναι η επόμενη χρονιά, που θα ισχύσει και πάλι το μέτρο καθαρισμού των οικοπέδων, να βρει τον Δήμο έτοιμο για να ανταποκριθεί.

 

Στη συνέχεια και στον οικισμό Πλάτων στην Άνω Βλυχάδα – ο οποίος επλήγη καταστροφικά από την πυρκαγιά της προηγούμενης χρονιάς – ο κ. Μαργέτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Χρήστο Μπότο και κατοίκους. Ο οικισμός, τα σπίτια και το συναίσθημα των κατοίκων έχουν υποστεί πλήγμα από την περσινή πυρκαγιά και αυτό ήταν ολοφάνερο κατά την επίσκεψη. «Ενίσχυση στην ασφαλτόστρωση και στους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, καθρέπτες ελέγχου οδικής κυκλοφορίες που κάηκαν και χρειάζονται επανεγκατάσταση και μάζεμα των καμένων κλαριών από τους καμένους κορμούς που κόπηκαν και ήταν επικίνδυνοι για την κυκλοφορία των κατοίκων» ζήτησαν οι κάτοικοι του οικισμού. «Είμαστε ξεχασμένοι από όλους κ. Δήμαρχε. Μην μας ξεχάσετε κι εσείς», τόνισε ο κ. Μπότος. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαργέτης άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των κατοίκων και δήλωσε «πως με προτεραιοποίηση και όσο πιο άμεσα γίνεται ο Δήμος θα φροντίσει τουλάχιστον για τα βασικά προβλήματα κάδων κλπ. Για την οδοποιία δυστυχώς θα πρέπει να βγει κάποιο πρόγραμμα που να αφορά σε έργο αγροτικής οδοποιίας, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε» «Επ΄ουδενί δεν υπάρχει πρόθεση να σας ξεχάσουμε και πολύ περισσότερο να σας εγκαταλείψουμε. Είμαι εδώ για να σας ακούσω και να συνεργαστούμε», ανέφερε στο τέλος της συνάντησης.

 

Τέλος, ακολούθησε μια βόλτα σε καταστήματα και επιχειρήσεις επί της κεντρικής 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Πέραμο και κάποια προγραμματισμένα ραντεβού με πολίτες και υπηρεσιακούς παράγοντες στο δημαρχιακό κατάστημα Νέας Περάμου.