E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ ΚΙΝΕΤΑ

Παρούσα η Πολιτική Προστασία του Δήμου στο ατύχημα με το βυτιοφόρο καυσίμων στην Κινέτα

Κατά τις πρωινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με ανατροπή βυτιοφόρου οχήματος μεταφοράς καυσίμων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Κινέτας με κατεύθυνση προς Κόρινθο, το οποίο ανεφλέγη και με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους ειδικούς χειρισμούς που μετήλθε, απεφεύχθησαν τα χειρότερα.

Δυστυχώς σημειώθηκε και διαρροή καυσίμων με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να κριθεί εντελώς ακατάλληλο ακόμη και μετά την κατάσβεση της φωτιάς. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Βόρδος, αφού δέχθηκε αίτημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εντός 20 λεπτών απέστειλε ένα ανατρεπόμενο φορτηγό όχημα με άμμο και ένα μηχάνημα (τύπου jcb) για τον καθαρισμό και προστασία του οδοστρώματος από τα καύσιμα που είχαν διαρρεύσει, συντελώντας καθοριστικά ως προς τη μείωση χρόνου και ποσότητας εξάπλωσης της ρύπανσης.

«Προσπαθούμε να είμαστε παρόντες οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Η ελπίδα μας είναι να είμαστε αχρείαστοι. Δεν εφησυχάζουμε όμως και συνδράμουμε όταν μας ζητείται. Ένα ευχαριστώ και στους δύο εργαζόμενους χειριστές των μηχανημάτων έργων που έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος για να προλάβουν τα χειρότερα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βόρδος.