E-Megara-GR
ΜΕΓΑΡΑ

Πιέσεις για παράταση των διορθώσεων στο Κτηματολόγιο Μεγάρων και Οινόης

Στις 18 Ιουλίου 2024, το Γραφείο Κτηματογράφησης Μεγάρων & Οινόης έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα όπου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες – ενδιαφερόμενους ότι επεξεργάστηκε τις Αιτήσεις Διόρθωσης και την 22α Ιουλίου 2024 και για 30 ημέρες ξεκινάει η Δημοσιοποίηση των Εκθέσεων στο Κτηματολόγιο, έτσι ώστε οι αιτούντες, και έπειτα οι θιγόμενοι, να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες καλούνται, δηλαδή, να προβούν σε διαδικασίες που τόσο οι εορταστικές ημέρες του Δεκαπενταύγουστου όσο και η περίοδος των θερινών διακοπών δεν τους επιτρέπουν να προβούν στις απαραίτητες σωστές ενέργειες: Είναι δύσκολο να βρεθούν διαθέσιμοι δικηγόροι, μηχανικοί τοπογράφοι, δασολόγοι, δικαστικοί επιμελητές. Επιπλέον, τα υποθηκοφυλακεία -για ανεύρεση σχετικών αποδεικτικών τίτλων- προσδιορίζουν χρόνο εκδόσεως μετά από την 20η Αυγούστου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής.

Ενημερώθηκαν οι Βουλευτές Δυτικής Αττικής, κ. Κώτσηρα, κ. Λιάκο και κ. Μπούρα, ο
Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Δρίκος καθώς και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α) κ. Παραδιάς, ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες με στόχο να μεταφερθούν μετά τον Σεπτέμβριο 2024 οι ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες και να είναι δυνατή η ουσιαστική αντιμετώπιση των διαδικασιών που επιβάλλονται.

Εκ μέρους του Αγροτοδασικού Συλλόγου Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας «Η Αγία Αικατερίνη»

 

 

 

πηγή –  thriassio.gr