E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΑ

Πρόγραμμα εορτασμού των Αγίων Έξι εν Μεγάροις Μαρτύρων

Έχοντας υπόψη το υπ’ αριθ. 645/1964 Β.Δ. που αναγνωρίζει ως επίσημη τοπική εορτή για τον Δήμο Μεγαρέων, την 16η Αυγούστου, ημέρα εορτής της μνήμης των Αγίων Μαρτύρων, πολιούχων της πόλεως των Μεγάρων, καθορίζουμε ενέργειες για τον φετινό εορτασμό όπως παρακάτω:
1. Από την 14η Αυγούστου ημέρα Τετάρτη, μέχρι το βράδυ της 16ης Αυγούστου ημέρα Παρασκευή, γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, των Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών και Οργανισμών κοινής ωφέλειας.
2. Το βράδυ της 15ης προς 16η και 16ης προς 17η Αυγούστου γενική φωταγώγηση της πόλης των Μεγάρων και των Δημοτικών καταστημάτων.
3. Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024:
α) Το βράδυ θα τελεστεί ο Εσπερινός με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος.
β) Από 19:00 μέχρι 19:30, οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα κατά διαστήματα.
γ) Στις 19:30 θα ψαλλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου ημών Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου και περιφορά της εικόνας και των Ιερών λειψάνων των Αγίων.
δ) Πέρας προσέλευσης επισήμων και αντιπροσωπείας Στρατιωτικών Αρχών, ώρα 20:00.
ε) Προσέλευση Δημάρχου, Αντιπεριφερειάρχη, Υπουργών, Βουλευτών, ώρα 20:15.
στ) Στις 23:30 επί του Τάφου των Αγίων Έξι (6) Μαρτύρων, έξω από το Ιερό Παρεκκλήσιό τους, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία υπό κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
4. Εκκλησιαστικός τελετάρχης έχει οριστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ.Προκόπιος Γεωργίου, Πρωτοσύγκελλος Ι. Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος και από τον Δήμο Μεγαρέων τελετάρχης έχει οριστεί, ο Διευθυντής ΚΑΠΕΣ κ. Πρωτόπαπας Δημήτριος, με βοηθό τον κ. Παναγιώτη Καρδάτο, Προϊστάμενο των Εξωτερικών Συνεργείων του Δήμου.
5. Το πρωί της Παρασκευής 16ης Αυγούστου 2024, ώρα 07:00, θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Αγίων Έξι Μαρτύρων.
6. Το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων, παρακαλείται για την τήρηση της τάξης και το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων
Παναγιώτης Ι. Μαργέτης