E-Megara-GR
Αρμόδιος Δρίκος Μάνδρα

Σημαντικές εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των σχολικών μονάδων από τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας

Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με την Σχολική επιτροπή, υλοποίησαν ένα ευρύτατο πρόγραμμα επισκευαστικών εργασιών στις σχολικές εγκαταστάσεις του Δήμου, με εργασίες επισκευής, συντήρησης αλλά και αναβάθμισης, όπου αυτό ήταν απαραίτητο.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Γ. Δρίκος, ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2024-2025, πραγματοποίησε επιθεώρηση στα έργα που γίνονταν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, στα σχολεία της περιοχής και προχώρησε στην εξής δήλωση:

« Είναι γεγονός ότι, οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας αντιμετωπίζουν πολλά χρόνια προβλήματα.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας, παραλάβαμε αιτήματα για επισκευές συντήρησης από τους Διευθυντές των σχολείων. Εργασίες που έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί, γιατί στα σχολεία τα παιδιά μας, περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους και είναι χρέος όλων μας να τους παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Αξιοποιώντας το χρονικό διάστημα που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για τις θερινές διακοπές, πραγματοποιήσαμε στοχευμένες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης.

Φροντίσαμε με οργάνωση και σχέδιο, να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς.

Οι υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών εργάστηκαν και προχώρησαν σε ελαιοχρωματισμούς, αποκατάσταση ηλεκτρολογικών –υδραυλικών βλαβών, μονώσεις ταρατσών σε αποκαταστάσεις αύλειων χώρων, ανακαίνιση σε σχολικές τουαλέτες, όπου η αναδιαμόρφωσή τους κρίθηκε απαραίτητη, με σκοπό την υγιεινή των μαθητών.

Δωρίσαμε δύο διαδραστικούς πίνακες με μοντεσοριανα παιχνίδια καθώς και μουσικά όργανα.

Προχωρήσαμε στον καθαρισμό και στην διενέργεια προληπτικών απολυμάνσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες, με στόχο τη «θωράκισή» τους και την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στις σχολικές εγκαταστάσεις. Ικανοποιήσαμε ένα αίτημα ετών, τοποθετώντας προστατευτική μπάρα ασφαλείας, στο 1ο νηπιαγωγείο Μάνδρας, διασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή είσοδο και έξοδο των νηπιακών μαθητών αλλά και των κηδεμόνων τους.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποιήσαμε εργασίες όπου είχαν παραλειφθεί για πολλά χρόνια.

Οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης θα συνεχιστούν μέχρι να αναβαθμίσουμε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Οι δράσεις μας όμως δεν σταματάνε εδώ, καθώς  οι υπηρεσίες μας καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα παρεμβαίνουν όπου και όποτε χρειαστεί.

Ως Δημοτική Αρχή, στοχεύουμε στην συνεχή βελτίωση των σχολικών μας εγκαταστάσεων ώστε να παρέχουμε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον μάθησης στα παιδιά μας».