E-Megara-GR
«Νέα Δύναμη» ΜΕΓΑΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Σπύρος Κορώσης

Σπ. Κορώσης: Ερωτήματα για τις οικοδομικές εργασίες στο παλιό ΧΑΔΑ Μεγάρων

«Η κατάσταση αυτή είναι μια ευθεία απειλή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία και απαιτεί την άμεση παρέμβαση κάθε αρμόδιου φορέα»

Ερωτήματα που σχετίζονται με τις οικοδομικές εργασίες στο παλιό ΧΑΔΑ Μεγάρων θέτει ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Σπύρος Κορώσης σε επιστολή που απέστειλε προς κάθε αρμόδιο φορέα.

Παρουσιάζοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό, ο κ. Κορώσης επισημαίνει ότι μετά από τις εκσκαφές που έγιναν, αποκαλύφθηκαν και ήρθαν στην επιφάνεια απορρίμματα τα οποία ήταν θαμμένα στο συγκεκριμένο σημείο κατά την αποκατάστασή του.

Κλείνοντας τονίζει χαρακτηριστικά πως η κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο αποτελεί «ευθεία απειλή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία και απαιτεί την άμεση παρέμβαση κάθε αρμόδιου φορέα»!

Αναλυτικά η επιστολή

«Την Παρασκευή 19/7/2024 επισκέφθηκα το χώρο της παλιάς χωματερής η οποία έχει αποκατασταθεί άδω και αρκετά χρόνια και αντίκρισα αυτό που παρουσιάζουν οι εικόνες που παραθέτω.

Ως πολίτης πρωτίστως άλλα και ως δημοτικός σύμβουλος ενημέρωσα ως όφειλα τόσο τους αρμόδιους φορείς όσο και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με την παρακάτω επιστολή απευθύνοντας ταυτόχρονα σοβαρά ερωτήματα:

Περιήλθε σε γνώση μου ότι εντός του ΧΑΔΑ, μιας έκτασης που βρίσκεται στα Μέγαρα Αττικής, στη θέση Πυργάρι και ανήκει στο Δήμο Μεγαρέων γίνονται οικοδομικές εργασίες. Σημειωτέον ότι ο εν λόγω χώρος έχει αποκατασταθεί νόμιμα προ ετών προς αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κι όχι μόνο συνεπειών που προκάλεσε η λειτουργία του.

Κατόπιν επίσκεψής μου στο χώρο, διαπίστωσα ότι πράγματι έχουν λάβει χώρα και είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες.

Ακόμα χειρότερα διαπίστωσα ότι έχουν προηγηθεί ευρείες εκσκαφικές εργασίες εξαιτίας των οποίων αποκαλύφθηκαν και ήρθαν στην επιφάνεια απορρίμματα, τα οποία ήταν θαμμένα στο συγκεκριμένο σημείο κατά την αποκατάστασή του.

Προς εξάλειψη κάθε αμφιβολίας, επισυνάπτω φωτογραφίες, στις οποίες αποτυπώνονται τα ανωτέρω.

Προκύπτουν δε τα εξής αυτονόητα ερωτήματα:

  1. Οι αρμόδιοι φορείς(Δήμος Μεγαρέων-Περιφέρεια Αττικής-Αρχαιολογία-Δασαρχείο-Αστυνομία-ΕΔΣΝΑ-ΥΠΕΝ) έχουν ενημερωθεί και έχουν δώσει την έγγραφη συγκατάθεση τους για τις εργασίες αυτές;
  2. Έχει εκδοθεί η αντίστοιχη οικοδομική άδεια;
  3. Τι ακριβώς έργο κατασκευάζεται;
  4. Ποιος έχει δώσει την εντολή για να γίνει, ποιος κατασκευάζει και ποιος χρηματοδοτεί το έργο;

Προς ακριβή εντοπισμό του σημείου, επισυνάπτεται απόσπασμα κτηματολογίου και απόσπασμα googlearth (η επίμαχη έκταση φέρει ΚΑΕΚ: 050917305411).

Παρακαλώ να με κρατήσετε ενήμερο για τις περαιτέρω ενέργειές σας».

Με τιμή

Κορώσης Σπύρος

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μεγαρέων