E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕΓΑΡΑ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ

Τριήμερο εκδηλώσεων σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο

30 και 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2024 είναι οι τρεις συνεχόμενες ημέρες πολιτιστικών εκδηλώσεων σε Νέα Πέραμο και Μέγαρα. Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, καθώς και διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Δήμο Μεγαρέων, το τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού, τη Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Περαμιών Κυζικηνών και ευγενικούς χορηγούς.

Για 43η χρονιά, ο Δήμος Μεγαρέων και η Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου συνδιοργανώνουν και φέτος την ψαράδικη βραδιά στις 30 Αυγούστου 2024 και ώρα 21:00, στο λιμάνι της Νέας Περάμου.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά ο Μπάμπης Τσέρτος και η Νάντια Καραγιάννη. Μαζί τους οι Νίκος Καραγιάννης και Ελεονώρα Ζαχαριά, και πολυμελής ορχήστρα.

Η εκδήλωση αναβιώνει τη γιορτή που έκαναν οι ψαράδες στην Πέραμο, της Μικράς Ασίας στα τέλη Αυγούστου, θέλοντας να τιμήσει στο σήμερα τους Περαμιώτες και Νεοπεραμιώτες αλιείς.

Είσοδος 5 ευρώ.

Θεατρική παράσταση με τον Πέτρο Ξεκούκη

Στην πλατεία Αγίου Ιωάννου Χορευταρά

 «Έγκλημα στον… κήπο;»

Μία θεατρική παράσταση με τον Πέτρο Ξεκούκη,  ξέφρενη αστυνομική κωμωδία του Alec Coppel, που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και θα κάνει «στάση» και στα Μέγαρα, το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 και ώρα 21:00, στην πλατεία Αγίου Ιωάννου Γαλιλαίου (Χορευταρά).

Μία παράσταση με τρομερούς ρυθμούς  και με τόσο περίπλοκες, απρόσμενες και διασκεδαστικές ιστορίες να διαδραματίζονται επάνω στην σκηνή «που σου κόβεται η ανάσα από το… γέλιο», γράφει χαρακτηριστικά σχεδόν σύσσωμος ο Τύπος.

Πρόκειται για μία εκπληκτική κωμωδία που έχει διπλό ενδιαφέρον για τους θεατές, γιατί από τη μία καλούνται να βρουν τον δολοφόνο και από την άλλη διαδραματίζονται μπροστά τους απίστευτες κωμικές καταστάσεις με γέλιο μέχρι δακρύων.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας συγγραφέας αστυνομικών έργων μπλέκει και ο ίδιος σε μια παράνομη ιστορία και φτάνει στο σημείο να ζητάει βοήθεια από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ και τον Σέρλοκ Χολμς. Μπαίνουν, βγαίνουν παράνομοι, ιδιοκτήτες, εισαγγελείς, μεσίτες, γίνεται χαμός… Τελικά έγινε έγκλημα…; Δεν έγινε έγκλημα…; Και αν έγινε, πού έγινε…; Στον κήπο ή αλλού…; Όλα αυτά στη σκηνή, με γέλιο, πολύ γέλιο!

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Πέτρος Ξεκούκης,  Γιώργος Ματαράγκας, Ασπασία Κοκόση, Μέλανι Μαρχάινε, Χρήστος Ιτζέογλου  και ο Χρήστος Φωτίδης.

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Γιώργος Ματαράγκας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τα KANARYA (Κανάρια) την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:30, στα Μέγαρα στην κεντρική πλατεία

«Έμπα στον χορό», προτρέπουν τα «Κανάρια» που γεννήθηκαν στα Χανιά το Φθινόπωρο του 2021 κι έκτοτε ταξιδεύουν συνεχώς παίζοντας παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες μουσικές γειτονιές της Ελλάδας, της Τουρκίας και των Βαλκανίων. Όπως καθετί έτσι και η παραδοσιακή μουσική δε μένει αναλλοίωτη μέσα στον χώρο και τον χρόνο. Κάθε άλλο, σμιλεύεται και διαμορφώνεται καθώς ταξιδεύει ανά τις εποχές. Έτσι και τα Κανάρια την επαναπροσεγγίζουν με σεβασμό αποδίδοντάς την όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αυτούσια μορφή της που εναλλάσσεται όμως ανά διαστήματα και με πιο σύγχρονα μοτίβα πειραματισμού προσδίδοντάς της στοιχεία από το σήμερα. Στόχος τους είναι η αναβίωση της παράδοσης μέσω της μουσικής και του χορού αλλά και η διάδραση μουσικών, χορευτών και θεατών για τη δημιουργία ενός γλεντιού. Ένα γλέντι λοιπόν, μια γιορτή που θα μας θυμίσει ξανά τη ζωή σε μια κοινότητα, σε ένα χωριό, μια επιστροφή στις ρίζες μας.

Το σχήμα αποτελείται από τους:

Χλόη-Δήμητρα Καραπασιά (καβάλ, γκάιντα, φωνή, λαούτο)

Δημήτριο Σπαθάρα (λαούτο, κλαρίνο, φωνή, γκάιντα)

Νικόλα Αναστασίου (βιολί, φωνή)

Ελευθερία Μπλαζάκη (ακορντεόν, κρουστά, φωνή)

Πέτρο Τζάλλα ( κρουστά )

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ