E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΑ Παναγιώτης Μαργέτης

Φωτίστηκε το Δημαρχείο Μεγάρων για την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Πορτοκαλί φωτίστηκε το Δημαρχείο Μεγάρων για την Παγκόσμια Ημέρα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας εχθές, Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 κατόπιν αιτήματος του Προέδρου και του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ), προκειμένου να τιμηθεί η Ημέρα, η οποία έχει οριστεί ως η 30η Μαΐου και στο οποίο αίτημα ανταποκρίθηκε άμεσα ο Δήμος Μεγαρέων.

Ο φωτισμός σε πορτοκαλί χρώμα ενός δημοτικού κτηρίου ή ενός μνημείου, είναι ιδιαίτερα σημαντικός γιατί δίνει το μήνυμα στα άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση ότι δεν είναι μόνα τους, ενώ ταυτόχρονα υπενθυμίζει τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να δημιουργηθούν και διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο οι συνθήκες ποιότητας ζωής που απαιτούνται, όχι μόνο για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και για όσους συνάνθρωπούς μας χρήζουν αρωγής.

«Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μία αυτοάνοση και νευροεκφυλιστική νόσος που προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα, περίπου 21.000 άτομα πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση. Ο σκοπός αυτής της ημέρας, αφιερωμένης στην πολλαπλή σκλήρυνση, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για αυτή την πάθηση. Σίγουρα οι ελπίδες μας εναποτίθενται στην επιστήμη, αλλά η ευαισθητοποίησή μας με κάθε τρόπο και οποτεδήποτε, οφείλουμε να είναι έμπρακτη στους πάσχοντες», δήλωσε ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης.