E-Megara-GR
ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά μέσα στο δάσος της Πάρνηθας

Η πυρκαγιά ξέσπασε μέσα στο δάσος στην περιοχή Κατσιμίδι, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ οι άνεμοι κατευθύνουν τη φωτιά προς τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/6) στην Πάρνηθα και καίει στο Κατσιμίδι. Η Τροχαία διενεργεί εκτροπές κυκλοφορίας στα εξής σημεία: 1) στον κόμβο Μαλακάσας στο ύψος Σφενδάλη, 2) στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Ανεξαρτησίας, 3) στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Μερκουρίου, 4) στη διασταύρωση Ιπποκράτους και Λ. Τυρταίου, και 5) στη διασταύρωση Τατοΐου και Χλόης.

Λίγο πριν τις 16:00, το 112 έστειλε μήνυμα προειδοποίησης: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κατσιμίδι Πάρνηθας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Παράλληλα, τις πυροσβεστικές δυνάμεις υποστηρίζουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.