E-Megara-GR
Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεανθης Βαρελας ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

𝐒𝐦𝐚𝐫𝐭 𝐓𝐫𝐚𝐩: 𝛈 έ𝛏𝛖𝛑𝛎𝛈 𝛑𝛂𝛄ί𝛅𝛂 𝛕𝛐𝛖 𝛍έ𝛌𝛌𝛐𝛎𝛕𝛐ς 𝛔𝛕𝛈𝛎 𝛆𝛎𝛕𝛐𝛍𝛐𝛌𝛐𝛄𝛊𝛋ή 𝛆𝛑𝛊𝛕ή𝛒𝛈𝛔𝛈 𝛋𝛐𝛖𝛎𝛐𝛖𝛑𝛊ώ𝛎

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κος Κλεάνθης Βαρελάς με ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

📌 Στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για την εντομολογική επιτήρηση των κουνουπιών, παρευρέθηκα σήμερα στην 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα παρουσία του του Διοικητή Ταξίαρχου κ Ευθύμιου Σιμιτζή , του Σμήναρχου κ Δημήτριου Ελένη των εκπροσώπων του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικόυ καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Δ/νσης Υγειονομικού Ελέγχου & περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π.Ε.Δ.Α προκειμένου να παρακολουθήσω την τοποθέτηση της έξυπνης παγίδας προκειμένου να υπάρχει συνεχής ροή εντομολογικών πληροφοριών ως προς τους πληθυσμούς των κουνουπιών καθώς και για την πρόληψη, την επιτήρηση και την αντιμετώπιση νέων προκλήσεων, όπως για παράδειγμα την είσοδο νέων χωροκατακτητικών ειδών κουνουπιού (Aedes aegypti).

✅ Η επιλογή του σημείου έγινε διότι το αεροδρόμιο είναι πύλη εισόδου πολλών πτήσεων από διάφορες χώρες. Στην Αττική θα τοποθετηθούν συνολικά τρεις (3) έξυπνες παγίδες σε αντίστοιχες πύλες εισόδου. Η δημιουργία και αξιοποίηση της έξυπνης παγίδας αποτελεί μια καινοτόμα και πρωτοποριακή εφαρμογή της τεχνολογίας εκμάθησης μηχανών.

❗️ Με τη νέα αυτή παγίδα επιτυγχάνεται η απομακρυσμένη συνεχής ροής εντομολογικών πληροφορίων, η μείωση του χρόνου δράσης στο πεδίο και παράλληλα η εξοικονόμηση κόστους που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να φτάσει έως και το 80%.

✅ Η έξυπνη παγίδα αποτελείται από έναν ειδικά διαμορφωμένο αισθητήρα ο οποίος, εφόσον εκπαιδευτεί καταλλήλως στο εργαστήριο, μπορεί να αναγνωρίσει το είδος, το φύλο, την ηλικία του εντόμου. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης η παγίδα εγκαθίσταται στο πεδίο και η παρακολούθηση των συλλήψεων εντός της παγίδας, πραγματοποιείται απομακρυσμένα με τη βοήθεια ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας.

✅ Η Περιφέρεια Αττικής πιστή στην συνεχή προστασία των πολιτών καθώς και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους , θα συνεχίσει να υιοθετεί καινοτόμες δράσεις πάντα φιλικές προς το περιβάλλον.