E-Megara-GR
Uncategorized

ΧΥΤΥ ΜΕΓΑΡΑ : Η Διαβούλευση έκλεισε το 2017


Για πλήρης επιβεβαίωση των λεγόμενων του πρώην αντιδημάρχου Μεγαρέων κ Κλεάνθη Βαρέλα κάνει λόγο ακόμα ενα ρεπορτάζ έγκριτης εφημερίδας (TO BHMA) την ώρα που ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμουλης έλεγε το αντίθετο στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την 3η Οκτωβρίου  2018.

Ο Κλεάνθης βαρελάς όταν πήρε τον λόγο στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και απευθύνθηκε στον δήμαρχο άλλα και στους δημοτικούς σύμβουλους της πλειοψηφίας είπε τα εξής : Η διαβούλευση έγινε , έκλεισε , τελείωσε και δεν πήρατε χαμπάρι τίποτα εδώ και είναι αμείλικτα τα ερωτήματα..

Ο Δήμαρχος  Μεγαρέων ανταπάντησε τα εξής στον κ Βαρελά :Πότε ξεκίνησε αυτή η διαβούλευση για να έχει τελειώσει και να πάρουν απόφαση; Μια διαβούλευση που δεν έχει ξεκινήσει τελείωσε; Κληθήκαμε να υποβάλουμε προτάσεις; Διαβούλευση σημαίνει καλείται ο Δήμος για αυτά που σχεδιάζει. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Βλέπουμε τα δημοσιεύματα ότι υπάρχουν αποφάσεις για ΧΥΤΥ… Νομίζω ότι αυτό που θα διατρανώσουμε είναι δεν θα αφήσουμε να περάσει, δεν θα γίνει ΧΥΤΥ στα Μέγαρα

Τα ρεπορτάζ και ο ΕΔΣΝΑ διαψεύδουν τον Δήμαρχο Μεγαρέων και επιβεβαιώνουν τον κ. Κλεάνθη Βαρέλα καθώς αναφέρονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ενέργειες που έγιναν το 2017 και ο Δήμος Μεγαρέων πλέον  βρίσκεται για άλλη μια φορά με την πλάτη στον τοίχο.

Δείτε τι αναφέρουν ρεπορτάζ και ανακοινώσεις…

Η αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ κυρία Αφροδίτη Μπιζά,είχε αναφέρει στο ΒΗΜΑ το 2017 ότι  θα παραταθεί η διαβούλευση της πρότασης για τα ανενεργά λατομεία του Λεκανοπεδίου που μπορούν να αποτελέσουν χώρους για την υποδοχή εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής έως το Δεκέμβριο του 2017 άρα η διαβούλευση έχει τελειώσει κοντά έναν χρόνο.

Το Συμπέρασμα είναι πως γνώριζαν οι δήμαρχοι στα Μέγαρα και το Κορωπί για αυτόν τον λόγο έβγαλε ανακοίνωση Ο ΕΔΣΝΑ πριν λίγες ημέρες που ανέφερε τα έξης :

Σε ό,τι αφορά την εικαζόμενη χωροθέτηση ΧΥΤΥ στο δήμο Μεγαρέων, όταν δημοσιοποιήθηκε από τον ΕΔΣΝΑ (απόφασή 343/2017), στη βάση του ΠΕΣΔΑ Αττικής στο ΠΕΔΣΑ Αττικής (ΦΕΚ 4175       Β/23 – 12 – 2016 – Απόφαση       414/2016 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής), το σχέδιο «αποκατάστασης και αξιοποίησης των εξοφλημένων ανενεργών λατομείων – μεταλλείων (ΕΑΛΜ) Αττικής σε συνέργεια με τις προβλεπόμενες δομές διαχείρισης στερεών αποβλήτων του ΠΕΣΔΑ Αττικής», και ενημερώθηκαν σχετικά οι Δήμοι, ουδεμία παρατήρηση ή πρόταση κατατέθηκε εκ μέρους του δήμου Μεγαρέων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου ανέφερε ότι τα δημοσιεύματα «εμφανίστηκαν» χωρίς ουδείς να γνωρίζει και υποστήριξε ότι «Η Περιφέρεια Αττικής ψήφισε ένα νέο Π.Ε.Σ.Δ.Α, έναντι της ταφής τους στο Δήμο Φυλής, που απαγορεύεται πλέον και θεσμικά.

Γ. Σγουρός πρώην Περιφερειάρχης Αττικής:  Το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και πυκνώνουν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής πιέζει να χωροθετηθούν από την Κυβέρνηση δια νόμου και χωρίς κανέναν διάλογο και διαβούλευση συγκεκριμένες περιοχές ως χώροι υποδοχής ταφής υπολειμμάτων – αποβλήτων.

Θα γίνουν τελικά τα Μέγαρα το … «αφοδευτήριο» του Λεκανοπεδίου Αττικής;