E-Megara-GR
Uncategorized

30.000 ευρώ για περίθαλψη αδέσποτων ζώων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων στη συνεδρίαση της 16ης Ιανουαρίου αποφάσισε την έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της εργασίας «Δαπάνες περίθαλψης αδέσποτων ζώων».

Το έργο που υλοποιεί η ΔΗΚΕΔΗΜΕ και αφορά την στείρωση αλλά και γενικότερα την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων έχει συνολικό ύψος 30.000 ευρώ και στόχος είναι σε χρονικό ορίζοντα που απαιτείται να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων μέσω των στειρώσεων.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα, την αύξηση του πληθυσμού και των επιθέσεών τους ιδιαίτερα μάλιστα σε περιοχές γύρω από σχολεία, έχει ενταθεί τον τελευταίο χρόνο, όπως τόνισε και η αντιπολίτευση και ο Γ. Μαρινάκης που ανέφερε ότι ως την εντατική μπορεί να φτάσουν περιστατικά επιθέσεων.

Ο πρώην Δήμαρχος επικριτικά συμπλήρωσε «να παίρνετε και άλλους κτηνιάτρους εκτός από τους υποψηφίους του συνδυασμού σας» για να πάρει την απάντηση της διοίκησης ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

«Υπάρχει το ποσό των 30.000 ευρώ για να προβούμε σε εκτεταμένες στειρώσεις, είπε ο Γρ. Σταμούλης. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις σε αγέλες, έχουμε πιάσει τους αρχηγούς που είναι άγριοι. Η νομοθεσία λέει ότι πρέπει τα αδέσποτα να ζουν στο χώρο τους. Εφόσον το γιατρέψουμε, πρέπει να επαναφέρουμε το ζώο και μόνο αν δε γιατρευτεί ευθανασία. Προβαίνουμε σε στειρώσεις αλλά αυτό απαιτεί χρόνο για να φανούν αποτελέσματα Δυστυχώς τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται και σε αυτό φταίμε οι ίδιοι. Κάνουμε αυτό που η νομοθεσία μας επιτρέπει αν κάνουμε κάτι που δεν προβλέπει η νομοθεσία είναι καλύτερο να πειράξεις άνθρωπο παρά σκύλο. Έχουμε έρθει σε επαφή και συνεργασία με όλους τους κτηνιάτρους του δήμου και όλοι θα λάβουν μέρος». Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Σπ. Κορώσης τόνισε ότι τρέχει πρόγραμμα από την ΔΗΚΕΔΗΜΕ ύψους 30.000 ευρώ.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος και κτηνίατρος Γιάννης Δήμας αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο:  «ό τι και να κάνουμε οι δήμοι είναι ημίμετρα γιατί τους νόμους τους έφτιαξαν τα φιλοζωικά σωματεία. Θα λυθεί ριζικά το θέμα απ’ τη διαβούλευση που γίνεται από τους δήμους πλέον και πάει προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο Κλεάνθης Βαρελάς που έχει επισημάνει αρκετές φορές στο δημοτική αρχή το πρόβλημα των αδέσποτων πρότεινε να έρθει σε συνεργασία ο Δήμος με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) και να γίνει καμπάνια για υιοθεσία αδέσποτων ζώων. Της εισήγησης της διοίκησης μειοψήφισε ο Αντ. Χοροζάνης.

πηγη enimerosi-news.gr