E-Megara-GR
ΔΗΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΓΑΡΑ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής φλόγας στα Μέγαρα

Την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 8:00 το πρωί η πόλη των Μεγάρων υποδέχεται την Ολυμπιακή φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη των Μεγάρων αποτελεί σημαντικό γεγονός που μας γεμίζει όλους με τιμή και ευθύνη, τόσο για τη διοργάνωσή της, όσο και για την επιτυχή της έκβαση. Την Ολυμπιακή φλόγα υποδεχόμαστε με τιμές Αρχηγού Κράτους, όπως ορίζει το πρωτόκολλο και γι΄ αυτό απαιτείται να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες ενέργειες και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για την απρόσκοπτη πορεία της μέσα την πόλη μας και την ασφάλεια των λαμπαδηδρόμων που θα τη μεταφέρουν.

Κατόπιν τούτων και με τη σύμφωνη γνώμη δημάρχου Μεγαρέων, Παναγιώτη Μαργέτη και Τροχαίας Μεγάρων αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας οχημάτων και δικύκλων σε όλο το μήκος της οδού Μινώας από τις 7:00 έως τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής 26ης Απριλίου (από τα φανάρια της Πάχης έως τη διασταύρωσή της με την 28ης Οκτωβρίου).

2. Απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας οχημάτων και δικύκλων σε όλο το μήκος της 28ης Οκτωβρίου από τις τις 7:00 έως τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής 26ης Απριλίου. (Από τη διασταύρωσή της με την οδό Μινώας έως και το γήπεδο του Βύζα).

3. Για την οδό Βυζαντίου απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και δικύκλων από τις τις 7:00 έως τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής 26ης Απριλίου. Επιτρέπεται η στάθμευση οχημάτων και δικύκλων ΜΟΝΟ στις προβλεπόμενες θέσεις στις εσοχές εκατέρωθεν της οδού.

Η πορεία της Ολυμπιακής φλόγας και της λαμπαδηδρομίας θα ξεκινήσει βάσει προγράμματος στις 8:03 το πρωί της 26ης Απριλίου από την οδό Μινώας (πρατήριο καυσίμων ΕΛΙΝ), θα συνεχίσει σε όλο το μήκος της οδού Μινώας και θα κατευθυνθεί από την 28ης Οκτωβρίου προς την κεντρική πλατεία Μεγάρων, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει όλη τη διαδρομή επί της 28ης Οκτωβρίου και αφού τη διέλθει θα κατευθυνθεί από την οδό Βυζαντίου προς την έξοδο της πόλεως των Μεγάρων.
Απαιτείται η συνεργασία όλων μας, ούτως ώστε η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας να πραγματοποιηθεί με επιτυχία και ασφάλεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Με εντολή της Τροχαίας θα υπάρχει γερανός της Αστυνομίας για όσους αγνοήσουν τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.