E-Megara-GR
Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεανθης Βαρελας ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Αναβαθμίζεται το σύστημα πυροπροστασίας με κάμερες στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής

Η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/04/2024. Στην προεδρία του Συντονιστικού Οργάνου βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Κλεάνθης Βαρελάς.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

📍1. Απολογισμός χειμερινής περιόδου 2023-2024
📍2. Δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση
πυρκαγιών εν όψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2024
📍3. Εφαρμογή μέτρου προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής
εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, Δάση και Ευπαθείς Περιοχές κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2024.
✅ Στή συνεδρίαση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικης και της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, εκπρόσωποι των Δήμων ,της Πυροσβεστικης Υπηρεσίας, των Δασαρχείων, του στρατού, της αστυνομίας και της τροχαίας, της ΕΥΔΑΠ, του ΔΕΔΗΕ και εθελοντικών ομάδων.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας και συντονισμού των φορέων μεταξύ τους για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά την 1η Μαΐου όπως επίσης και τις υποχρεώσεις που θα αναλάβει ο κάθε φορέας ξεχωριστά.
✅ Επίσης στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε και η αναβάθμιση που έχει προγραμματιστεί να γίνει τις επόμενες ημέρες στο σύστημα πυροπροστασίας με κάμερες,το οποίο διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, μία αναβάθμιση η οποία θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη πρόληψη από τις δασικές πυρκαγιές και θα παρουσιαστεί αναλυτικά το αμέσως επόμενο διάστημα.