E-Megara-GR
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Ασημένιοι Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Χατζηγιάννης,Τοπαλίδης,Φιλίππου και Κάρμαν

Ολοκληρώθηκε χθες στην Πατάγια της Ταϊλάνδης το 4ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πρακτικής σκοποβολής με λειόκανο.

Η Εθνική μας ομάδα συνεχίζοντας τη σταθερά καλή της πορεία των τελευταίων δύο ετών έφερε τεράστιες διακρίσεις που την κατατάσσουν πλέον σαν μία από τις κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου.

Συγκεκριμένα η ομάδα της Modified αποτελούμενη από τους Μιχάλη Χατζηγιάννη, Γιάννη Τοπαλίδη, Γιώργο Φιλίππου και Γιάννη Κάρμαν κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο ομαδικό πίσω από την πρωταθλήτρια Φινλανδία ξεπερνώντας τους οικοδεσπότες Ταϊλανδούς που έκαναν τεράστια βήματα προόδου αλλά και παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Ιταλία,Τσεχία και ΗΠΑ που έμειναν εκτός μεταλλίων.

Για να έρθει το αποτέλεσμα αυτό οι σκοπευτές μας πέτυχαν σημαντικές ατομικές διακρίσεις,με καλύτερη όλων την τρίτη θέση του Μιχάλη Χατζηγιάννη, θέση που ποτέ δεν έχει καταλάβει ξανά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Έλληνας και πιστοποιώντας ότι είναι ο κορυφαίος σκοπευτής πρακτικής σκοποβολής.

Αξιοσημείωτη και θαυμάσια η εμφάνιση του Γιάννη Τοπαλίδη που πήρε χάλκινο μετάλλιο στην Modified senior και την έβδομη στη γενική, ενώ ο Γιώργος Φιλίππου ο άνθρωπος που του όνομα του είναι συνδεδεμένο με το λειόκανο και που όλες οι επιτυχίες μέχρι σήμερα φέρνουν τη δική του σφραγίδα με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ μπήκε στην οκτάδα ,ολοκληρώνοντας το θρίαμβο. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Γιάννη Κάρμαν που συνέβαλε στη σταθερότητα της ομάδας και κατέκτησε την 29η θεση στη γενική και έβδομη στη Senior.

Τέλος το πέμπτο μέλος της Εθνικής ομάδας, ο Δημήτρης Κανδύλης, είχε μια πολύ καλή παρουσία και κατέκτησε την 24η θέση στην Stsndard Manual που αποτελεί την καλύτερη θέση στην κατηγορία αυτή.

Έτσι η πρακτική σκοποβολή δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο αφού ακολουθεί το παράδειγμα και τις επιτυχίες του σταθερού και του πήλινου στόχου αναμένοντας να τύχει της ανάλογης βοήθειας από την ομοσπονδία ώστε η ομάδα να συνεχίσει την πορεία της και να φέρει επιτυχίες στο μέλλον.

 

ΠΗΓΗ