E-Megara-GR
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΑΡΑ

Αστυνομικά τμήματα «κουφάρια» – Ελλείψεις και «λουκέτα» σε τμήματα ασφαλείας στη Δυτική Αττική

Αστυνομικά τμήματα «κουφάρια», ελλείψεις που οδηγούν σε βραδινό «λουκέτο» 13 από τα 15 τμήματα ασφαλείας στην Δυτική Αττική, με τους πολίτες να διερωτώνται «πότε επιτέλους θα επιστρέψουν οι αστυνομικοί από τα γραφεία στο δρόμο»;

Παρά τις δεσμεύσεις αρμόδιων πολιτικών στελεχών και εξαγγελίες για επιχειρήσεις και αστυνομική παρουσία στην Δυτική Αττική που θα επαναφέρει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες, η κατάσταση, δεν έχει αλλάξει το παραμικρό, με τα παραπάνω λόγια να μοιάζουν… «κούφια».

Είναι ενδεικτικό πως τα 16 αστυνομικά τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, έχουν οργανική δύναμη 1.100 αστυνομικών αλλά η πραγματική τους είναι 430. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έχει οργανική δύναμη περίπου 400 άτομα, και πραγματική 230.

Από τα 15 Τμήματα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής, μόλις 2 μένουν ανοικτά το βράδυ τους τελευταίους 6 μήνες. Το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου έχει οργανική δύναμη 30 αλλά παρούσα 8, αυτό του Αιγάλεω 47 αλλά παρούσα 16, του Περιστερίου 45 αλλά παρούσα 23, του Μενιδίου οργανική δύναμη 36 αλλά παρούσα 20, των Αγίων Αναργύρων 23 αλλά παρούσα 13, ενώ εκείνο της Ελευσίνας έχει 20 αστυνομικούς οργανική δύναμη αλλά η παρούσα είναι 9.

Το αστυνομικό τμήμα Αιγάλεω έχει οργανική δύναμη 92 αλλά παρούσα 43,  το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων-Καματερού, που βρέθηκε στο κέντρο της προσοχής λόγω της δολοφονίας της άτυχης Κυριακή Γρίβα, έχει στο οργανόγραμμα 72 αστυνομικούς, αλλά παρούσα δύναμη 34.

Το αστυνομικό τμήμα  της Αγίας Βαρβάρας 40 αλλά παρούσα 19, του Μενιδίου 88 αλλά παρούσα 46, Φυλής 63 αλλά παρούσα 30, Περιστερίου 60-33, ενώ στο Ζεφύρι η οργανική δύναμη είναι 63 αλλά η παρούσα 30.

Διαπιστωμένα η περιοχή της Δυτικής Αττικής, έχει χαρακτηριστεί… χαβούζα συγκέντρωσης παραβατικών στοιχείων.

Πολλές εγκληματικές ομάδες έχουν ως βάση την Δυτική Αττική και μέσου της Αττικής οδού και εθνικής οδού να εκδηλώνουν παραβατικές συμπεριφορές σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας. Άλλωστε η αστυνομία δεν είναι ικανή να επιχειρήσει στα «άβατα» της ανομίας αφήνοντας τα εγκληματικά στοιχεία να ξεσαλώνουν.

Είναι χαρακτηριστικό πως για να πραγματοποιήσει επιχείρηση η ΕΛ.ΑΣ στο Βλυχό Μεγάρων, όπου εγκληματικές οργανώσεις πραγματοποιούσαν αρπαγές, εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς, χρειάστηκε να περάσουν 2 χρόνια και δεκάδες καταγγελίες.

 

 

Πηγή lawandorder.gr