E-Megara-GR
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ελευσίνα

Ελευσίνα: Συνελήφθη 45χρονος Αλβανός δραπέτης

Συνελήφθη στην Ελευσίνα ένας 45χρονος από την Αλβανία, που αναζητούσαν οι αρχές από το 2011, καθώς είχε δραπετεύσει από τις φυλακές του Μαλανδρίνου!

Σε βάρος του δραπέτη εκκρεμούσαν και διωκτικά έγγραφα για εγκληματική δραστηριότητα, την οποία είχε αναπτύξει με ομοεθνείς του, όταν είχε δραπετεύσει από τις φυλακές. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 45χρονος συνελήφθη μετά από επιχείρηση που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο 45χρονος είχε στην κατοχή του νομιμοποιητικά έγγραφα με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας από τα στοιχεία των διωκτικών τίτλων, όμως από την δακτυλοσκοπική σήμανση εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για τον ίδιο.

Η εξέταση της γνησιότητας των νομιμοποιητικών εγγράφων είναι σε εξέλιξη, καθώς αναμένεται η απάντηση των αρχών της χώρας καταγωγής του. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις με ποινή κάθειρξης 14 ετών και τρία εντάλματα σύλληψης για ένταξή του σε εγκληματική οργάνωση με ομοεθνείς του, οι οποίοι προέβαιναν σε ληστείες, διακεκριμένες κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής και σε μία περίπτωση σε απόπειρα ανθρωποκτονίας στο πλαίσιο τελεσθείσας ληστείας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στους αρμόδιους Εισαγγελείς, με την υπόθεση να ξαναπαίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.